Disneyland Resort Paris : Disney Village

Disneyland Paris

Disney Village

Vad är Disney Village? Disney Village är ett område som ligger precis utanför grindarna till Disneyland Park och Walt Disney Studio. Området ägs av Disney och det finns säkerhetspersonal vid grindarna och inne på området. 

Området utanför Disney Village är tyvärr allmän plats. Jag skriver tyvärr eftersom det gör att många gatuförsäljare tar metron från Paris ut hit för att försöka att tjäna pengar på turisterna. Inne på parkområdena och på parkeringen är du inne i "Disneymagin" men på ytan mellan parkerna och parkeringen kommer du att hitta mängder med gatuförsäljare av leksaker, prydnadssaker och annat krimskrams. Jag uppskattar det inte alls, och ser alltid till att avverka den här biten så fort som möjligt. 

 Här kryllar av gatuförsäljare på kvällen

Disney Village däremot accepterar av naturliga skäl inga försäljare, och även om det inte kostar något inträde att gå in är ändå säkerheten hög. Här hittar du restauranger, affärer, en attraktion och en spektakulära show. 

Attraktionen är en luftballong som åker flera turer högt upp i luften per dag: PanoraMagique Balloon. Ballongen är fastspänd i en lina men du kommer högt upp och får en fantastisk utsikt över Disneyland Paris. För alla över 12 år och äldre kostar det €12 och för 3-11 år €6 medan barn under 3 år är gratis. Ballongen är vindkänslig och håller bara öppet om förhållanden är optimala. 

 ParnoraMagique Balloon

Här finns också en biograf som har 16 "vanliga" salonger och en IMAX biograf. Showen som går på Disney Village är Buffalo Bill's Wild West Show. Här sitter du och äter en typisk cowboymiddag på läktarna samtidigt som du bjuds på en fartfylld Vilda Västern show med hästridning och stunts. Musse, Mimmi, Långben samt Piff och Puff är också med i showen. Visst är det här en rolig show, men jag är tveksam till om den är värd sitt pris. Tidigare fanns det även en show från Cirque de Soleil här, men för tillfället visas det ingen föreställning. "Tältet" står dock kvar, så det kanske kommer en ny show så småningom.

Något som det finns gott om här är shopping. Affärerna säljer Disneyleksaker, Disneykläder, Disneykonst och alla de vanliga Disneyartiklarna (anar vi ett tema här?). Just nu byggd det för fullt och en Legoaffär ska öppnas innan sommaren. Missa inte att titta in på The Disney Gallery som förutom att sälja dyra och billiga konstföremål med Disneymotiv även har en utställning som är intressant. Om inte annat kan man beundra kristallversioner av Törnrosaslottet och undra vem som egentligen betalar DET priset. 

Då kommer vi till restaurangerna, och det finns det här i överflöd. Här kan man verkligen hitta det mesta. Det finns två barer: Sports Bar och Billy Bob's Country Western Saloon. Det finns fyra snabbmatsrestauranger: Earl of Sandwich, McDonald's, Starbucks Coffee och New York Style Sandwiches. Här finns en bufférestaurang: La Grange at Billy Bob's. Några kiosker finns också med glass, korv eller liknande och sedan finns det inte mindre än sex restauranger: Café Mickey, King Ludwig's Castle,The Steakhouse, Annette's Diner, Planet Hollywood och Rainforest Cafe. Här finns alltså all valmöjlighet som du kan behöva. 

>
Rainforest Café
Annette's Diner
Planet Hollywood

Den allra mest populära är Café Mickey som är en s.k. Caracter Restaurant, dvs här kommer olika Disneyfigurer och "hälsar på" vid ditt bord när du äter och skriver autografer, poserar för fotografier eller bjuder på en kram. Café Mickey håller öppet för frukost, Lunch och middag och det är säkrast att boka i förväg. Rainforest Cafe brukar vara populärt hos barnen utan att man spränger plånboken. Hela restaurangen är dekorerad i djungelmotiv och massor med djur som med jämna mellanrum rör på sig. Det är dock mycket högljutt här och om dina barn är känsliga för det kan du först testa genom att kolla in den lilla affären där du har utsikt över restaurangen. King Ludwig's Castle har ett tydligt riddartema, men personligen tycker jag att det är rent för dyrt här. Vill du hitta ett prisvärt matställe när du är i någon av parkerna? Gå då ut från parken och in på Disney Village och ät på McDonalds eller Earl of Sandwich. Earl of Sandwich är lite dyrare, men har mycket bra kvalitet på sina "mackor".

Det finns ofta musik på Disney Village och det känns verkligen som en förlängning av parkerna. På kvällen är det extra mysigt. Har du tid över kan man även hyra olika båtar och åka runt på Lake Disney eller spela bort lite pengar i spelhallen Stadium. 

Alla bilder är privata och från någon av våra besök på Disneyland Resort Paris

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer