Disneyland Park del 3: Adventureland - Disneyland Paris

Disneyland Paris

Vi har gått längs Main Street U.S.A, svängt av till Frontierland och nu kommer vi till:

Adventureland

Man kan komma in i Adventureland från 3 olika håll: Main Street U.S.A, Frontierland och från Fantasyland. Vi kommer ifrån Frontierland och därför kommer vi direkt på ett av de mest populära snabbmatsrestaurangerna på Disneyland Paris: Colonel Hathi's Pizza Outpost. Som namnet anger serveras här pizza. Mitt emot hittar vi Coolpost som har enklare mat och dricka att erbjuda. Vi fortsätter till vänster för att komma till en återvändsgränd där vi kommer till en berg- och dalbana som är unik för Disneyland Paris: Indiana Jones et le Temple de Péril. Den bjuder på en ganska häftig tur med loop.

Vi går tillbaka efter att ha åkt en tur och korsar bron. Då kommer vi till det här landets mest synbara attraktion:

La Cabane des Robinson, det här enorma trädet syns på långt håll och missa inte att gå upp i det. Familjen Robinson var en mycket populär bok och film och hela trädet är gjort efter det. Vi kan se olika sovrum i trädet och andra detaljer som t.ex. ett sinnrikt vattentransportsystem. Man har också bra utsikt uppifrån trädet.

är vi har gått ner från trädet går vi över nästa bro och kommer till snabbmatsrestaurangen Hakuna Matata. Här finns också en attraktion som är unik för Disneyland Paris: La Passage Enchanté d'Aladdin. Det här är en attraktion som jag personligen alltid hoppar över. Den känns som ett snabbt försök att öka antalet attraktioner och är inte speciellt välgjord. Det är helt enkelt olika "fönster" som visar Aladdins historia. Bredvid finns det en Bufférestaurang med lite mer exotisk mat: Agrabah Café Restaurant. Enklare snacks finns nära från Café de la Brousse. Vi fortsätter och går tillbaka över nästa bro till Adventure Island. Här finns det stora Captain Hook's Pirateship. Ibland är det öppet för alla att gå ombord, men ganska ofta är den stängd och man får beundra det från håll. Här finns också Skull Rock, en klippa i form av en stor döskalle. Inuti klippan finns det flera gångar ner under marken som utmynnar i olika sevärdheter som Davy Jones Locker. Här är det trångt och mörkt och det kan också vara halt ibland på trappstegen. Små barn kan bli rädda, bör hållas under uppsikt. På den här ön finns också något som Disneyland Paris är mycket bra på: lekplatser. Här finns Pirate Beach; två lekplatser som är gjorda för mindre respektive större barn. Perfekt för föräldrar som kan sitta ner och se sina barn leka lite.

Vi fortsätter till den sista delen av Adventureland och kommer till en av parkens finaste restauranger: Blue Lagoon Restaurant och ett enklare snacksställen Le Comptoir du Capitaine. Blue Lagoon Restaurant är mycket populär och en av anledningarna är att man har utsikt över attraktionen som vi har sparat till sist. Det är den attraktionen som inspirerade filmskaparna till den enorma succén med Captain Jack Sparrow:

Pirates of the Carribean. Versionen av den här enormt populära attraktionen som finns i Paris är den som anses vara den bästa. Man åker i båtar och nedför ett par vattenfall, men framför allt är det de storslagna miljöerna med pirater som gör att besökarna kommer hit. Visst kan det bli långa köer, men det går ändå ganska fort eftersom det får plats många personer i båtarna.


Efter att ha sett pirater är det nu dags att lämna Adventureland och komma till den delen av Disneyland park som är bäst anpassad till de yngre barnen:

Fantasyland!

Alla bilder är privata och tillhör mig

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer