Disneyland Park del 1: Main Street U.S.A. - Disneyland Paris

Disneyland Paris

Med början idag kommer jag att gå igenom de två parkerna som tillsammans med Disney Village (affärer och nöjen) utgör Disneyland Resort Paris (DLP). Jag kommer att gå igenom varje park, del för del och prata om vad man hittar i just den delen av parken.

Jag börjar med Disneyland Park som är den mest populära parken och det finns alltid en variant av denna i Disney's olika temavärldar. Oftast kallas de för Magic Kingdom eftersom det är här slottet finns. Det finns 5 olika världar/områden på Disneyland Park.

När du har gått igenom kassorna där de skannar din biljett går du under järnvägen och du är framme vid:

Main Street U.S.A.

Main Street U.S.A.


Den här gatan är ett fantastiskt exempel på all den detaljrikedom som Disney's "imagineers" lägger ner på parkerna. Här är tanken att det ska likna en gata i en småstad i USA vid sekelskiftet. Allt från trottoarerna till utsidan av husen ger rätt känsla. Här finns det affärer som säljer kläder, leksaker, husgeråd, kort sagt det mesta med Disney-tema. Här finns också en del restauranger:

  • The Coffee Grinder : säljer olika kaffevarianter och desserter.
  • The Ice Cream Company : säljer som namnet antyder glass.
  • Market House Deli: har olika typer av sandwiches med ditt val av pålägg.
  • Walt's - an American restaurant: Den finaste/dyraste restaurangen i DLP, Reservationer rekommenderas
  • Cable Car Bake Shop: Nybakade bakverk
  • Cookie Kitchen: Här finns det bara nybakade kakor
  • Casey's Corner:Hot Dogs i olika varianter är vanligast på den här snabbmatsrestaurangen
  • The Gibson Girl Ice Cream Parlour: Olika typer av glassbägare hittar man här.
  • Victoria's Home-Style restaurant: Snabbmatsrestaurang med lite lugnare atmosfär
  • Plaza Garden's Restaurant: En buffé restaurang som är populär. Vid högsäsong kan det vara bra med en reservation.

Main Street har inte några attraktioner av det slag som kännetecknar de övriga världarna.Man kan dock åka häst och vagn längs gatan eller åka i gammaldags fordon. Många besökare skyndar sig förbi Main Street U.S.A. och det är lite synd. Detaljrikedomen är stor och det finns massor att upptäcka.


På slutet av Main Street ligger "The Hub" Härifrån kan du välja vilken av de andra världarna som du ska gå vidare till. Det är också här som slottet ligger. The Hub och Main Street är populära plaster för att se den dagliga paraden. Om man vill ha en bra plats bör man vara på plats en timme innan paraden. The Hub är också den bästa platsen för de dagliga fyrverkerierna som inkluderar fantastiska projektioner på slottet.

Vi kommer att välja att gå till vänster på "The Hub" och alltså tackla världarna från det hållet. Detta kan vara en stor fördel eftersom de flesta besökare går till höger eller genom slottet. När vi väljer vänster kommer vi till Frontierland. Frontierland kommer jag att gå igenom imorgon.


Alla foton är privata och tillhör mig

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer