Disneyland Paris utan barn - Mina Topp Tio Tips

Disneyland Paris

Kan man åka till Disneyland Resort utan barn? Kan man verkligen ha roligt på Disneyland om man är vuxen? Visst kan man det! Man inte bara kan åka till Disneyland Paris utan det är faktiskt minst lika roligt att göra det som vuxen utan barn i följe. Här kommer mina bästa tips för dig som vill/ska åka utan barn. 

 1. Gör din research innan du åker.-  Kolla upp vilka attraktioner som passar dig och vilka som du inte är intresserad av. Vill du åka It's a Small World tio gånger, så gör det. Men, om du inte är förtjust i Mad Hatter's Teacups så ska du inte slösa din tid och energi på att stå i köerna. Det finns mycket bra media att kolla upp innan du åker, t.ex. finns det ju guider till de olika världarna i den här bloggens tidigare inlägg...
Mad Hatter's Teacups


 • Åk utanför skolloven - Om möjligt, så åk inte när det är skollov. De olika europeiska skolorna har inte samma tider för sina lov, så lite koll innan bokningen kan göra att du får mindre köer och mindre antal barn i parkerna. 
 • Boendet - Bo på ett av Disneyhotellen. Nej, de är inte bara gjorda för barn. Seqouia Lodge har en lugn avslappnad atmosfär och Hotel New York har en lite mer hipp känsla. Genom att bo på ett av Disneyhotellen har du mer flexibilitet i att komma och gå till parkerna som du vill. Om du är vaken tidigt kommer du in tidigare i en av parkerna eftersom du bor på Disney's hotell, du hinner då med en hel del av de mest populära attraktionerna. Du kan sedan åka eller gå till ditt hotell och slappa eller bada i poolen. På eftermiddagen åker du tillbaka till parkerna för att se fyrverkerierna och kanske åka lite fler attraktioner. 
 • Maten - varför inte boka en romantisk restaurang? Den mest exklusiva restaurangen på Disneyland Resort Paris ligger på Main Street USA i Disneyland Park och heter Walt's. Det finns flera andra restauranger som är lite mer vuxna i sin stil.
 •  Disney Village
 • Paris - ta en dag till lite sightseeing i Paris. Bokstavligen 3 minuter från grindarna till parkerna ligger RER A stationen som tar dig snabbt in till Paris (och tillbaka). 
 • Shower - passa på att se alla shower, parader och annat som du är intresserad av. Det finns många shower som är värda att se, och hittar du en som du gillar så är det ingen som hindrar dig från att se den om och om igen. Varför inte ta en tur i Panoramagique varmluftsballongen som tar dig högt över Disneyland Paris?
 •  Panoramagique
 • Detaljer - Disney är bäst på att se till helheten och detaljerna i sina parker. Allt har sin egen historia, och tar du sig tid att kolla efter detaljerna så kommer du att hitta massor intressant. Ett exempel är husen och fönsterna på Main Street USA. Varje fönster har sin egen historia. Varför inte leta efter Hidden Mickeys. Det är avtryck av Musse Pigg som finns lite varstans. allt från stenar som är arrangerade till en reflektion i ett öga på ett porträtt. 
 •  Hidden Mickey i kön på Buzz Lightyear's laser Blast
 • Ta dig tid - Ta dig tid till sådant som intresserad dig och som DU vill göra. Ett bra exempel som jag aldrig hinner med när barnen är med, men som jag tycker är så roligt är Art of Disney Animation på Walt Disney Studio Park. Efter den intressanta showen om hur tecknarna arbetar med att levandegöra sina filmer kan du få lära dig att rita Musse Pigg (ibland även Kalle eller Långben) och dessutom prova på lite andra saker som har med tecknad film att göra. Det finns också mängder med Disneyinspirerad konst samt detaljer från Disneyfilmer att titta på. Jag har skrivit om den i det här inlägget: Walt Disney Studio Park - Toon Studios
 • Shoppa - Det finns allt att köpa från Musse Pigg öron till Disneyfigurer i Swarowskikristall. Ta den tid som du vill och hittar du något intressant får du gärna det gratis skickat till ditt Disneyhotell. Du kan också åka till shoppingcentret i Val d'Europe det ligger mycket nära. 
 •  

 • Människospanande - Det här en av mina favoritsysselsätttningar när jag är i en Disneypark. Sätt dig på en bänk med en glass i handen och kolla in alla dessa människor som njuter av att vara på "the happiest place on earth". Sitt på en bänk på Main Street USA och se barn och vuxnas ögon vidgas och till och med bli tårögda när de ser Törnrosaslottet. Njut av stunden, atmosfären och av att du är där!
 •  
  • Här är en perfekt plats att njuta av atmosfären!
  • Det här är mina Topp Tio Tips för dig som ska åka till Disneyland Resort Paris utan barn.
  Varför inte ta en lugn tur med hjulångaren?


  Alla bilderna är privata och från några av våra besök på Disneyland Resort Paris

  Gillar

  Kommentarer