Disneyland Paris tar nu betalt för FastPass!!!

Disneyland Paris, Disneyparker

FastPass har i alla år varit en gratis service på Disneyland Paris.

Det har funnits ett försök med två olika betalformer av FastPass: Super FastPass och Unlimited FastPass. Dessa kostade mellan €30-€160 per person beroende på antal attraktioner och tidpunkt på året. Dessa försvann tillsammans med de vanliga FastPassen när Covid-19 kom.

Fr.o.m. 1/8 erbjuder nu Disneyland Paris nu Disney Premier Access som är ett oerhört dyrt alternativ till det klassiska FastPasset. Gratis FastPass och de två tidigare betalvarianterna är helt försvunna.

Disney Premier Access köper du via Disneyland Paris app. Priserna listade nedan är per person och gäller 1 åk.

Big Thunder Mountain Railroad €12

Peter Pan's Flight €15

Ratatouille €12

Buzz Laser Spin €15

Star Wars Hyperspace Mountain €9

Star Tours €8

Twilight Zone Tower of Terror €15

Autopia €8

Det här betyder alltså att en familj på 4 personer får betala €60 (ca 650kr) för att använda FastPass för Buzz Lightyear's Laser Spin 1 GÅNG!

Jag hoppas verkligen att försöket med Disney Premier Access blir ett dundrande fiasko och att Disney drar tillbaka dem. Det är hutlösa priser. Den enda fördelen är att de ordinarie köerna troligtvis blir kortare eftersom det blir färre personer i FastPass kön än tidigare.

De flesta tror att om det här blir populärt, så kommer konceptet att införas på Walt Disney World i Florida.De gamla FastPassen var mycket användbara för att minska sin tid i köer.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer