Disneyland Paris Sommaren 2016?

Funderar du på att åka till Disneyland Paris under sommaren 2016?

Det är inte lätt att veta var man ska börja planera.


Vad behöver du veta?

  1. När ska man åka?
  2. När ska jag boka?
  3. Var ska jag bo?
  4. Hur ska jag göra med biljetter?
  5. Hur många dagar blir lagom?


Ta det lugnt, jag kan hjälpa dig att få lite ordning bland tankarna.

När ska man åka?

Naturligtvis är det beroende på när du har möjlighet att ta semester, och oavsett när du besöker Disneyland Paris (DLP) kan du få en fantastisk upplevelse med lite planering.

Under sommaren är den bästa tiden att besöka DLP i Juni, eftersom det är varmt och skönt, samtidig som hösäsongen inte har dragit igång. Visserligen kan några av attraktionerna vara stängda p.g.a. underhåll, men det uppvägs av korta köer. Under Juli kan det vara rejält varmt och kvavt på DKP, och mitten av Juli ända fram till mitten av September har de franska skolorna sommarlov. Detta är den största högsäsongen på DLP, så var beredd på mycket folk och långa köer.

Under lågsäsong r risken för den här typen av skyltar större, men hellre 10 minuters kö än 1 timme!

När ska man boka?

Boka så tidigt som möjligt om du har bestämt dig för att åka till DLP. Ju tidigare du bokar, desto större chans för erbjudande. Det blir mycket sällan sista minuten erbjudande under sommaren. T.ex. får du just nu upp till 2 nätter gratis om du bokar innan den 8:e Februari när du bor på ett Disneyhotell (mer om hotell nedan). Även om du inte ska bo på ett Disneyhotell är det bra att boka tidigt, eftersom du då har mer att välja på och kan bo närmre parkerna.

Du kan alltid ändra dina bokningar om dina datum eller planer ändras.

Boka så fort du har bestämt dig för dina datum.

Var ska jag bo?

Jag rekommenderar alltid boende på ett av Disneys hotell, inte bara p.g.a. närheten till parkerna, utan främst eftersom man då får tillgång till Extra Magic Hours (EMH). EMH betyder att alla som bor på ett Disneyhotell får gå in 2 timmar tidigare på Disneyland Park. Detta gäller inte alla attraktioner, men många av de mest populära attraktionerna hinner du med med ingen eller liten kö. Under EMH har vi stått i max 5 minuters kö.

Disneys hotell är dyrare, men glöm inte att räkna med transportkostnad om du väljer ett hotell långt ifrån parkerna. RERA tåget fungerar bra, men är dyrt. Missa inte heller att priserna för Disneys hotell inkluderar biljetter till båda parkerna under hela din vistelse (3 nätter ger 4 dagars inträde).

Väljer du ett hotell utanför Disney finns det mängder att välja på. Det finns hotell i närheten som är mycket fina, och som erbjuder gratis transport till parkerna, eller budgethotell där du måste använda RERA tåget eller egen bil.

Disney's Hotel New York är ett av Disneys finaste hotell som ligger 5 minuter från parkerna.

Hur ska jag göra med biljetter?

Om du inte ska bo på ett Disneyhotell br du absolut köpa biljetterna i förväg. Det är klart billigare att köra dem på DLP:s hemsida än att köpa dem på plats. Du betalar enkelt med kort och skriver ut dem hemifrån, det fungerar utmärkt.

Vänta inte med att köpa biljetter tills dess att du står utanför grindarna till DLP!

Hur många dagar blir lagom?

Det här är den svåraste frågan att svara på. För en förstagångsbesökare med familj skulle jag rekommendera minst 3 hela dagar. Det blir då dagar fyllda med intryck, men det går. 4 dagar är bättre, och fler dagar ver det gör att man har möjlighet att åka in och se Paris också. Varfr missa Eiffeltornet, Lovren och allt annat som Paris har att erbjuda?


​Hur kan jag göra för att göra Disneyland Paris på en budget? 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer