Disneyland Paris Reseblogg del 7: dag 5 17/9-21015

Disneyland Paris, Reseberättelse

Det här var vår sista dag innan vi styrde bilen hemåt till Sverige igen. Molnen såg mörka ut, men vi hoppades att det skulle klarna upp och begav oss till Disneyland Park. VI såg till att använda oss av Extra Magic Hours, d.v.s att man kommer in 2 timmar tidigare på DIsneyland Park om man bor på ett DIsneyhotell. Vi var på plats ungefär en timme innan officiell öppningstid.

Det var ganska många som var på väg till Disneyland Park.

Eftersom det är lågsäsong i September var inte bara flera attraktioner stängda för underhåll, utan det syntes också att de passade på att renovera och snygga upp efter sommarens hektiska tempo.

Disney sätter upp plank för att inte förstra magin och för att öka spänningen inför slutresultatet. Walt Disney World gör det här mycket snyggare och bättre eftersom de har dekoration på sina plank.

Disneyland Paris har bara de här små lapparna på planken.

Slottet är alltid vackert. Den här dagen filmade de från hubben.

Vad de filmade framkom inte, men oddsen för att det var ett reklaminslag är kanske inte så höga.

Under filmningen användes dubbeldäckaren


Vi gick till Discoveryland. Något som är mycket praktiskt är den här skylten som visar väntetiderna för attraktionerna. 5 minuters väntetid till en av vår favoritattraktion Buzz Lightyears Laserblast? Ja, tack!

Här kan man också se öppentiderna för restaurangerna i området och även info om den helt nya showen som barn mellan 7-12 kan var en del av: Jedi Training Academy!

Här anmäler man sig och får en tid när man ska komma tillbaka. Det är ett begränsat antal barn som tas in, så har ni barn som är intresserade, se till att gå direkt hit!

Här sker sedan själva showen. Barnen får träna i Jedikläder med en ljussabel framför en entusiastisk publik innan självaste Darth Vader kommer och de får duellera mot honom. Yngsta sonen var tyvärr inte intresserade, så vi hoppade över att se showen. Men titta gärna på den nedanstående videon från ToonStudiosProd

Vilken upplevelse för barnen som är med!


Efter att ha åkt BuzzYear ett par gånger gick vi vidare till Frontierland som öpnnade eftersom klockan nu var 10. Vi hade bestämt oss för att åka Haunted Mansion.

Man står bokstavligt talat på trappan till "spökhuset" när man väntar på att komma in och har utsikt över Big Thunder Mountain Railroad.


Något annat spännande som vi upptäckte lurade bakom det hr planket:

När vi var på Disneyland Park 3 dagar tidigare fanns inte planket och här var då en upphöjd plats som tidigare hade stoltserat med "Svärdet i stenen"; ett svärd som satt fast i ett städ. Detta hade funnits här sedan öppningen för DIsneyland Park. Nu var det helt plötsligt borta!

Det ska bli spännande att se vad slutresultatet ska bli!

Vi såg Snövit skriva autografer på vägen ut från parken.


Vi gick ut från Disneyland Park och åt vår medhavda lunch i parken utanför. Sedan gick vi en kort runda in på Walt Disney Studios. Jag ville gärna se Cinemagique och Animagique. Det är två shower som är mycket underhållande. Det hade börjat regna så det passade bra med showerna.

Väntplatsen för Animagique kanske inte verkar så intressant (även om det alltid är roligt att se på folk), men även hr kan man hitta intressanta detaljer.

Soma att hela staketet består av "hidden Mickeys"

Animagigique är en rolig och fartfylld show med mängder med kända Disneyfigurer. De lyser mot den möka bakgrunden och det är förbjudet att filma eller fotografera under föreställningen för att inte störa artisterna så att de skadar sig. Jag har därför inga bilder från showen.

Inte heller på Cinemagique är det tillåtet att filma/fota. Det är en show/film som visar filmens utveckling från stumfilm till idag på ett roligt sätt. När vi kom ut hade det slutat regna.


Vi gick och åkte Rock N' Roller Coaster (min favorit!!!) innan vi gick och såg Motorshowen igen.

Blixten McQueen kom på besök!

På vägen ut från parken åkte vi Ratatouille an sista gång. Det är enormt praktiskt med Single Riders. Det var "bara" 25 minuters kö, men för oss som åkte Single Riders tog det mindre än 5 minuter. Om man inte måste åka tillsammans är det är verkligen ett sätt att minska köer. Med mindre barn än mina är dock FastPass ett bättre alternativ.

vi åkte också Cars Route där man sitter i bilar liknande de från Bilar filmerna och så snurrar de runt, runt. I kön upplevde vi det värsta vi har varit med om i en Disneypark. Två mammor stod med sina pojkar (i kanske 5 års åldern) och lät dem kissa på räcket och gräset bakom!!! De stod precis framför oss och den ena pojken hade svårt att sikta. Mamman tar då honom bakom oss och ställer honom på gräset bakom staketet så att han ska kissa färdigt under tiden hon säger till oss att det är hennes plats framför oss! vad är det för fel på människor??? Kön var på 10 minuter, max. Man går till toaletten, den var strax bredvid attraktionen. Det finns ingen ursäkt i det läget

Med det tråkiga slutet på annars trevliga upplevelser i parkerna åkte vi till en outlet i närheten och tittade på kläder. Här fanns det massor med affärer och vi åt middag på Foodcourten. Det fanns en riktigt trevlig Italiensk restaurang som hade riktigt god mat. Det blev den bästa måltiden på resan, och den kostade som ett snabbmatsmiddag på Disney. 

dagen efter var det dags att checka ut och åka hemåt igen. Vi hade en trevlig resa, och det är alltid trevlig att besöka Disneyland Paris. Den här gången var dock många attraktioner stängda och det syntes på sina ställen att parkerna behövde rustas upp. 


Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer