Disneyland Paris Reseblogg del 6: dag 3 16/9-2015

Reseberättelse, Disneyland Paris

Eftersom vi missade Lovren dagen innan var det dagens uppdrag att åka in till Paris och se lite av det gigantiska museet. Vi tog RERA tåget in (och hoppade av på rätt hållplats den här gången).

Det påstås att om man ska se varje föremål som finns här och titta ordentligt, så tar det 3 månader att gå igenom museet. Här finns så många avdelningar och så mycket att se att det var enomt viktigt att prioritera. Vi ville som i princip alla andra besökare se Mona Lisa, Venus de Milo, Nike och den Egyptiska avdelningen. Resten fick helt enkelt vänta till en annan gång. Men ,det fanns massor att se även på vägen :)

Det hade börjat regna så smått när vi kom fram till Louvren och molnen visade inte tecken på att spricka upp.

Kön för att komma in till själva säkerhetskontrollen och ingången var lång. De som hade köpt biljetter i förväg hade en egen kortare ingång.

Väl inne var det kö för att köpa biljetter, men det gick fort om man använde biljettautomaterna. Inträdet var klart överkomligt, eftersom barn under 18 år var gratis. Vuxenbiljetterna kostade 15 euro styck.

Vi var där strax efter öpnningsdags och då såg det ändå ut såhär i trapporna.

Nike står placerad höst upp på trappan och ger ett magnifikt intryck.

Statyn är mycket större än vad jag trodde tidigare.

På väg till världens mest kända målning finns det vägvisare för att man ska hitta rätt och de många säkerhetsvakterna ska slippa svara på samma fråga tusen gånger per dag :)

Bakom glas och med en enorm trängsel av besökare finns hon: Mona Lisa.

Visst är det en vacker tavla, men hypen är större än vad jag anser att tavlan är värd. Missförstå mig inte, det är fantastiskt arbete bakom, mendet finns vackrare enligt mig.

Vissa rum var så vackra att det var svårt att veta om man skulle titta på väggarna, föremålen eller taket.

Mängder av rkonor och juveler fanns det också att beskåda.

Jag var mest intresserad av att se Venus de MIlo, eftersom det ska vara världens vackraste staty. Hon var verkligen vacker.

Den Egyptiska avdelningen var enorm och hade massor med spännande statyer, sarkofager och andra intressanta föremål. Med belysningen skapades en lagom mystisk atmosfär. Yngsta sonen blev dock besviken eftersom det enbart fanns en mumie.

Jag och maken var dock mycket imponerade.

Vi var trötta i benen och av alla intryck så vi gick och åt på motsvarande Foodcourten. Det är utanför själva museet under jord tillsammans med flera affärer. Vi åt pizza och pasta som smakade i stort sätt ingenting, men som å andra sidan kostade desto mer. Barnen var trötta på Louvren och eftersom kön för att komma tillbaka in var löjligt lång, så gick vi vidare till vårt andra mål för dagen: Notre Dame.

Det regnade fortfarande, men inte så mycket, så vi gick längs Seine och tittade på pråmarna och de vackra husen.

Det måste vara praktiskt att ha bilen med sig när man kör pråm.

Notre Dam var verkligen imponerande både utanpå och inuti.

Kyrkan var vacker, och hade gratis inträde, men det fanns mängder med olika försök att be om donationer och sälja souvenirer. Här fanns allt från doneringslådor för varje liten alkov, och speciella mynt till salu till betalning för enskilt samtal med en präst för att bikta sig. Det gav en underlig smak i munnen. När man gick ut ur kyrkan stod en nunna vid utgången med en korg där hon tog emot donationer. Jag har full förståelse för att man behöver mycket pengar för att restaurera en sådan stor kyrka, men personligen betalar jag hellre inträde. De tog inträde om man ville gå upp i tornen. Men eftersom kön var lång och det hade börjat regna kraftigt skippade vi det.

Bakom liljorna, kan man se en röd krans som är skyddad. Det ska vara reliken efter Jejus törnekrona. Det är kyrkans stolthet och naturligtvis fanns det en donationslåda här också.

Notre Dame är känd för sina originella vattenkastare och Gargoyler.

Vi letade överallt, men kunde inte se Quasimodo (Ringaren från Notre Dame)

​Regnet hade tilltagit rejält och vi skulle tillbaka till vårt hotell. Eftersom vi redan var blöta gick vi till närmsta metrostation och åkte sedan vidare med RERA till vårt hotell. Efte en enkel middag som vi köpte med oss, så badade vi och slappade sedan på vårt hotellrum. Nästa dag var vår sista på Disneyland Paris för den här gången. 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer