Disneyland Paris Reseblogg del 5 dag 3 15/9-2015

Disneyland Paris, Reseberättelse, Reseberättelse

Den här dagen var det dags för sightseeing inne i Paris. Vi hade inte tagit RER tåget från Disneylands station tidigare, även om jag visste hur man skulle göra. För säkerhets skull pratade vi med Consierge personalen på hotellet. De förklarade var vi skulle gå av och priset jämfört med om vi köpte flerdagarsbiljett o.s.v. Vi fick också en karta. Jag tyckte inte att priset stämde med vad jag hade kollat upp, men tänkte att de säkert visste vad de pratade om.

Det är mycket enkelt att köpa biljett och åka med RER tåget till och från Disneyland Paris. Stationen heter Marne-la-Valée och det är RERA tåget som gäller. Biljetterna köper man enklast och snabbast i en automat och du kan betala med kontanter eller med kort. Tyvärr hade consiergen på vårt hotell sagt fel pris till oss. För oss kostade 4 enkelbiljetter strax över 30 euro enkel resa. Eftersom barnen är över 10 år fick vi betala fullt pris för dem. Om man ska åka tåg och buss i flera dagar är det lönt att köpa andra typer av biljetter, men för oss lönade det sig inte. Enligt killen på hotellet skulle det ta ca 30 minuter in till centrala Paris, men det tog 45 minuter. Det var dock ett bekvämt tåg och vi kom rakt in i centrala Paris och hoppade av vid Operan som vi hade fått besked om. Tyvärr fick vi även fel info där, och fick fråga en vänlig Fransman om vägen till Louvren som var vårt resmål för dagen.

Ingången till Louvren är spektakulär!

Enligt väderprognoserna skulle det bli regn under dagen och det var därför som vi valde Louvren framför Eiffeltornet, något vi berättade för killen på vrt hotell. Tyvärr visade det sig att Lovren har stängt på tisdagar. Det verkade inte alls vara vår dag!

Men, det var fint väder så vi gick en lång runda i Paris längs Seine på väg mot Eiffeltornet istället.

Lite moln kan man stå ut med!

Paris bro Pont des Arts har blivit känd som kärleksbron med alla hänglås. Kärlekspar har satt fast hänglås och kastat nyckeln i Seine som ett tecken på sin eviga kärlek. Tyvärr har detta förstört bron och nu är alla hänglås borta från bron och myndigheterna har satt upp skydd för att förhindra nya hänglås. Detta hindrar inte att andra broar är till bristningsgränsen fulla med hänglås.

Vi såg flera försäljare som sålde hänglås och även några par som satte fast hänglås.

På väg till Eifelltornet köpte vi varsin fylld baguette i ett litet bageri på vägen och satt sedan och njöt av de mycket goda fyllningarna med en fantastiskt utsikt.

Sämre utsikt kan man ha när man äter lunch!

Vi köpte biljetter och stod i en lång kö för att få åka hiss upp i Eiffeltornet.

Kö för att köpa biljetter, kö för säkerhetskontrollen och kö för hissen. Det var värre köer än på Disneyland Paris

Men utsikten gjorde att det var klart värt det. Vi hade trots motgången i början av dagen tur eftersom vädret höll i sig och det aldrig blev regn eller mulet.

Efter den fantastiska utsikten tog hälften av familjen trapporna ned, medan den hlften av familjen som har höjdskräck tog hissen. Det tog klart längre tid med hissen, så jag och yngsta sonen kom sist ner.

Vi gick bort mot Trocadero och såg också Triumfbågen innan vi tog RERA tåget tillbaka till Disneyland Paris

Vi köpte lite enklare tilltugg och dricka på stationen där de har en Pressbyråliknande affär. För att komma till vårt hotell tänkte vi gå genom Disney Village, men de släppte inte igenom oss. Eftersom glasflaskor och alkoholhaltiga drycker inte får föras in i Disneyområdet, så var vi tvugna att åka buss till hotellet istället för att gå de 10 minuterna genom Disney Village. Det kändes löjligt eftersom vi hade en glasflaska med juice och en öl med oss, men regler är regler och bussarna var nära och gratis. Efter en paus på hotellet gick vi och åt på Disney Village. Barnen ville sedan bada i den fina hotellpoolen. Efter badet lät vi dem sitta och spela på sitt rum medan jag och maken satte oss i baren.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar