Disneyland Paris partnerhotell: Alongquin's Explorers hotell

Disneyland Paris

Förutom Disneyland Paris egna hotell, så har de ett antal partnerhotell. De har inte tidigt inträde till Disneyland Park,men de ligger ganska nära och har shuttles till parkerna. De håller också en relativt hög standard, och är oftast anpassade för barn. Ett av de som har bäst tema är Explorers hotell. Heidi är en läsare som hörde av sig och bad om hjälp med att planera sitt besök på Disneyland Paris. Jag hjälpte henne med lite tips och skrev ett schema för henne och hennes två flickor. Hon bodde på Explorers hotell och var vänlig nog att skriva en recension och ta ett par foton som jag kunde dela med er.

Explorer Hotell!


Dettafamiljehotell har verkligen anpassats efter barnens behov i såväl helhet somdetaljer. Redan utanför hotellet ser det spännande ut med olika statyer ochpalmer och ännu bättre blir det när vi checkat in. Vi möts av en drake somsitter i en rykande brunn och morrar så att det hörs flera våningar upp.

Pirathotellet!
Hotellet följer ett tydligt pirattema vilket framförallt passar barn som är yngre än 10 år. Detta ser man såväl vid entrén,korridorer och av rummens utformning.
Hotellet erbjuder lekpark och ettmindre äventyrsbad. Men det är inget för den vuxne som vill simma längre sträckor.Dottern som var 10 år gillade den längre vattenrutschbanan, det finns 2. Parken har även flera avdelningar för lek sompassar yngre barn.

Vi provade inte dessa, men flera andra föräldrar sade att deras barn tyckte omdessa

Mat
Till frukost serveras en basfrukost med fruktsallad, mjölk, flingor, brödmen inget den vuxne som söker sig till Frankrike för kulinariska upplevelserlär bli besviken. Kaffet är dock helt ok!
På hotellet kan man köpa pizza,pannkakor och liknande till middag, öppet 17 – 23. Priserna är lägre här än påDisneyland, så det kan vara en idé att spara på middagen efter parken, om manhar mindre barn som inte orkar vara vakna hela vägen till midnatt.

Shop

På hotellet finns en mindre Disney-shop där man kan köpa liknande souvenirersom finns i parken. Handdukar, muggar, grytunderlägg och vykort…

Det bästa är…

Den största fördelen med hotellet, ur föräldrasynvinkel är att detta är detfinns olika saker på hotellet för de barn som blivit för trötta att vistas iparkerna. Detta är också det första hotell som transferbussen (nummer 54) frånhotellet åker till när man ska från parken, vilket gör att man slipper åkalångt med trötta barn. Bussarna går dessutom påfallande ofta. Bussen ärinkluderad i hotellpriset, men man behöver inte boka biljett. På väg tillDisneyland passerar hotellet flera andra hotell, men på hemvägen är dettaförsta stopp.

Rekommenderas:Jag kan rekommendera hotellet, men det är som nämnts tidigare ettstandardhotell med barntema.


​Ett stort tack till Heidi för den fina recensionen och för att jag får använda bilderna!

Alla bilder tillhör Heidi!

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer