Disneyland Paris med husbil eller husvagn

Disneyland Paris

För dig som brukar semestra med husbil eller husvagn så rekommenderar jag definitivt att ta en liten sväng till Disneyland Paris. I somras (2013) åkte vi till Normandie med husbil och inte oväntat stod ett besök på Disneyland Paris på besökslistan. Jag hade gjort lite efterforskningar och kontrollerat om man fick stå på parkeringen över natten och vad det var som gällde. Den informationen som fanns var mycket osäker och det skiljde dig mycket från olika ställen på vad som gällde. 

Disneyland Resort Paris har inte samma ägare som Walt Disney World i Florida och det märks. Även om man fortfarande har samma strävan att ha nöjda glada besökare, så ligger Disneyland Resort Paris i Frankrike och är klart färgad av detta. På en hel del rastplatser i Frankrike är de offentliga toaletterna av en standard som får en normalsvensk att vända på klacken. Toaletterna har ibland en toalettstol, ibland ett hål golvet. Ibland är det hyfsat rent, men oftast inte. Fransmännen har helt enkelt en annan syn på det här än vi svenskar. Disneyland Resort Paris är naturligtvis rent och har mycket fräscha toaletter, som fungerar för även kräsna svenskar. Men, det är inte den extrem standard som man kanske väntar sig om man har besökt Walt Disney World. 

Vi hade köpt biljetterna i förväg, vilket jag alltid rekommenderar eftersom det är billigare (ibland kan man även hitta erbjudande om man har koll på hemsidan) och det är en mindre kö att stå i. 

Det är lätt att hitta till Disneyland Paris, det är ordentligt skyltat och har du GPS så är det ännu enklare. Vi kom till parkeringen på kvällen och fick betala €30 för parkeringen (Normalpris för bilar är för närvarande €15 per dygn.). Parkeringsavgiften gällde bara till kl 10.00 dagen efter och gällde sedan till kl 10.00 dagen efter det o.s.v. Trots detta var det många husbilar och husvagnar som inte betalade för mer än en dag. Vissa dagar gick det kontrollanter och kollade om man hade en godkänd lapp på rutan. De som inte hade det fick en lapp där man uppmanades att gå och betala. Någon mer repressalie fanns inte och när man kör ut från området är det inga bommar eller kontroller alls.  Det är alltså upp till var och ens samvete att betala avgiften. 

Bra skyltat
Parkeringen 

När vi kom till parkeringen fick vi i luckan ett papper med en karta och förklaring där det stod var närmaste toalett fanns och att bussförarpaviljongen inte var tillgänglig för oss husbils/husvagns besökare. Verkligheten var dock en annan. Parkeringen som är tillgänglig för husbilar och husvagnar står bredvid en ganska nergången byggnad.  Denna paviljong har tidigare haft restaurang, affär och avslappningsrum för de otaliga busschaufförer som kommer med besökare till DLP. Allt detta är nu borta och det som finns kvar är toaletter och duschar. Alla på parkeringen använder dessa duschar och toaletter utan att det finns några hinder. Officiellt uppmanas inte besökarna att använda byggnaden, men alla anställda är medvetna om att de används och ingen uppmanas att låta bli. Varje dag städas de ungefär mellan 8-9 och då är alla dörrar låsta. Annars finns här duschar med enkla lås och toaletter. 

Bilsidan

För husbilar och husvagnar finns det också möjlighet att gratis tömma gråvatten samt att fylla på dricksvatten. 

Vi var här i mitten av juli. Det var mycket varmt, ingen skugga och fullt med besökare. Det är dock gott om plats och de flesta ställer sig på varannan parkeringsplats. Man kan bre ut sig och fälla ut en markis och ta fram lite utemöbler. Man känner sig trygg här. Beväpnade militärer patrullerar området konstant, Disney vill inte ha några problem med säkerheten. På natten är det lugnt här, förutom städpatrullen som kommer städmaskiner och sopar parkeringen mycket tidigt runt klockan 5.

Gott om plats, men ingen skuggaVad är då fördelarna med att bo här jämfört med en camping i närheten? Det är ganska långt till närmsta camping, och eftersom det är så nära Paris är priserna mycket höga. Om du kommer med husbil/husvagn betalar du €30 oavsett om du står här i 5h eller stannar över natten. Visserligen har en del av campingplatserna bussar som tar dig till parkerna, men de är oftast dyra, och du måste anpassa dig efter deras tider. För en kortare period med 3-nätter fungerar det här alldeles utmärkt för dig om du är van vid enklare ställplatser. Om du vill ha en mer exklusiv camping och inte klarar dig utan massor med ytan och bekvämligheter då är det här inget för dig. 

Vi gillade att stå med husbil här, det var enkelt, men vi kunde spendera hela dagen på Disneyland Paris, gå tillbaka till husbilen. Duscha efter en svettig dag och ordna ett enklare kvällsmål. Vi satt sedan utanför husbilen och njöt av den svalare kvällen med något svalt att dricka och kunde se en del av fyrverkerierna från våra stolar. Vilken härlig kväll!

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

ElinPetersson
ElinPetersson,
Härligt, har själv varit dör en gång i tiden och kommer definitivt återvända när min dotter blir i lagom ålder 😊
nouw.com/elinpetersson
disneysemester
disneysemester,
Det låter bra Elin! Alla åldrar är lagom för att besöka Disneyland Paris. :) Varje ålder har sin charm och upplever det annorlunda.
nouw.com/disneysemester
ockero
,
Räcker det med en dag i parken eller krävs två?
disneysemester
disneysemester,
Hej Anna! Jag rekommenderar definitiv 2. En dag på Disneyland Park och den andra på Walt Disney Studio Park. Alternativt dela den andra dagen mellan Walt Disney Studio Park och Disneyland Park. Med 2 dagar kommer ni inte att hinna allt, med 1 dag ska ni inte gå in i mer än en park det blir för mycket gående och för lite parktid. Titta gärna på mina "Topp 10 tips" Har du fler frågor, maila mig gärna. Jag älskar att hjälpa andra att planera sina Disneysemestrar. Mvh Maria
nouw.com/disneysemester
Kajsa Persson
,
Var köpte du biljetterna i förväg?
disneysemester
disneysemester,
Hej Kajsa! Jag köper alltid mina biljetter på Disneyland Paris hemsida. Du skriver enkelt ut dem hemifrån, eller hämtar ut dem i Will Call luckan. Du kan också betala för hemleverans. Det finns andra websiter som säljer biljetter, men prisskillnaden brukar vara minimal och jag känner mig tryggare när jag köper direkt från Disney. Du använder disneylandparis.com
nouw.com/disneysemester