Disneyland Paris: Fullständig genomgång av parkerna.

Disneyland Paris, Disney-vardag

Disneyland Resort Paris består av 2 parker: Disneyland Park och Walt Disney Studio Park. Även Disney Village och Disneys 6 hotell. Jag har gått parkerna noga och har gjort ett slags virtuell rundvandring på parkerna, med beskrivning av alla attraktioner och restauranger. Här finns nu alla delarna samlade på ett ställe.

Disneyland Park är den största parken och den som de flesta tänker på när de pratar om Disneyland Paris, eftersom det är parken med Törnrosaslottet och en del av de klassiska attraktionerna. Parken har 5 delar, och du kan läsa om alla attraktioner och restauranger här:

Nedan finns alla attraktioner och restauranger på Walt Disney Studio Park med ett undantag: Ratatouille Plaza. Området som är inspirerat av filmen Ratatouille var inte färdigt när jag skrev de ingående inläggen om parkerna. Området finns direkt till höger om Toy Story Land och består av en attraktion: Ratatouille som är en av Disneyland Paris bästa attraktioner och den är dessutom unik för Disneyland Paris. Du får uppleva hur det är att vara krympt till en råttas storlek och blir jagad genom ett enormt kök. Tillsammans med 3-D glasögonen och lämpliga dofter blir det en helt otrolig upplevelse. Bredvid attraktionen ligger den franska restaurangen Bistrot Chez Remy som har stolar gjorda av "kapsyler" och annat för att ge intrycket av att man är liten som en råtta.

I övrigt finns det fyra avdelningar i parken.

Ska du åka till Disneyland Paris, så kan du ha stor nytta av att gå igenom de olika delarna av parkerna med mig. På så sätt har du en större förståelse redan innan du kommer dit. Är du bara nyfiken på Disneyland Paris eller vill uppleva din senaste resa virtuellt, så kan du också läsa de olika delarna :) .

​Alla bilder är privata och tillhör mig. De är tagna på något av våra besök på Disneyland Paris

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229