Disneyland Paris budget / resa billigt : Spara pengar på biljetterna

Disneyland Paris

Det är klart att du vill åka till Disneyland Paris! Vem vill inte det? Men, i ärlighetens namn är det inte billigt, varken att resa dit, köpa souvenirer, bo på hotell, äta på restauranger eller köpa biljetter.

Hur kan man då få biljetterna så billigt så möjligt?

Det är inte lätt att veta var man ska börja, om man inte har varit på Disneyland Paris förr. Men, jag ska försöka att hjälpa dig att se alternativen

Mitt förstahandsval är alltid att bo på ett av Disneys hotell. Det låter lite motsägelsefullt när man vill spara pengar och resa så billigt som möjligt, men ibland lönar det sig faktiskt. Disney har ofta olika erbjudande som t.ex. 20% rabatt där barn under 7 år bor gratis och har gratis inträde. Är du ute i god tid, är det oftast högre rabatt. Det kan också vara gratis halvpension som ingår i priset. naturligtvis är det billigare att bo på ett hotell inne i Paris, men se till att räkna på slutsumman. När du bor på ett Disneyhotell ingår biljetterna för alla dagarna du bor på hotellet, d.v.s. kommer du en måndag och åker en onsdag, kan du gå in måndag, tisdag och onsdag. Parkering på hotellet eller inne på parkerna ingår. Frukost ingår också (förutom på Davy Crockett Ranch). Bor du inne i Paris måste du också räkna in kostnaden för RER A tåget. Små fördelar med att bo på Disneyhotellen ger inte mervärde i pengar, men är viktiga för mig. Extra Magic Hours är mest värdefullt, eftersom det gör att du kommer in 2h före andra på Disneyland Park. Har du mindre barn är ett Disneyhotell extra värdefullt, eftersom de kan få träffa Disneykaraktärerna i lobbyn med i princip ingen kö. Du är också nära hotellet för att kunna gå och ta en paus mitt på dagen och låta yngre barn ha vilostund så att de orkar mer.

Du behöver inte välja Disneyland Paris lyxigaste hotell; Disneyland Hotel, utan det finns mellanklass och budgetklass också.

Ett tips som jag alltid använder mig av är att inte boka via ett resebolag. De har samma rabatter som den svenska Disneysidan, men jag kollar alltid den engelska och den franska sidan. Alla de tre olika sidorna har olika rabatter och du kan välja den som blir billigast för dig. Jag bokar via den engelska eller den franska sidan, eftersom de alltid har haft billigare pris och bättre rabatter. En del frågar då mig om man verkligen kan göra så, och om man inte kan få problem när man kommer till hotellet. Men, det är inga problem! jag har pratat med flera anställda på Disneyland Paris och alla säger samma sak, du kan boka utan problem, eftersom alla tre länderna är med i EU och det därför kan räknas som diskriminering om vissa inte är inkluderade. Du måste dock boka via nätet och kan inte ringa. Skriv in en fiktiv adress och du får inga problem. Anledningen till skillnaden på rabatter är att Disneyland Paris mest riktar in sig på den engelska och franska marknaden.

Men, om du nu har bestämt dig för att inte bo på ett Disneyhotell, hur ordnar du då biljetterna billigast?

Till att börja med så kolla runt på sidorna precis som när det gäller boendet. Här är det oftast inte billigare på andra länders sidor. Var också extra nogrann när det gäller den franska sidan, eftersom de har olika typer av biljetter med "blackout dates". Finns det inget erbjudande på den svenska sidan, så avvakta och kolla sidan med jämna mellanrum.

Men, en stor varning har jag!

Köp alltid biljetterna hemifrån. Det blir alltid billigare att köpa dem i förväg än att köpa dem p plats i entrén på Disneyland Paris. Du skriver enkelt ut biljetterna hemifrån, och scannar dem precis som andra biljetterna både vid ingången och när du tar FastPass.

​Biljetter till Disneyland Paris är dyra, och därför är det extra viktigt att tänka efter innan, både hur många dagar som du vill vara där, och leta runt efter biljetter. Har jag missat någon information? Maila mig gärna, så kan jag hjälpa dig. 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

Åsa Gilbertson,
Hej Maria. Tack för igår - och självklart får du använda bilden 😊 Jag har känt mig som en stalker idag för jag har suttit och läst om dina äventyr i Disneys värld. Jösses vad roligt det låter 😊
www.nicklaskokbok.se
disneysemester
disneysemester,
Hej Åsa!
Tack själv 😊
Tack för att jag får använda bilden!
Det ÄR roligt med Disneysemestrar 😄
Du är alltid välkommen med frågor om du blir mer sugen 😜
nouw.com/disneysemester