Disneyland Paris budget / resa billigt och spara pengar på souvenirer

Disneyland Paris

Jag har haft ett antal inlägg om att resa billigt till och från Disneyland Paris. I det här inlägget ska jag prata lite om souvenirer.

Alla vill väl ha ett par Musseöron?


De flesta barn (och en del vuxna, t.ex. jag ;) ) börjar tjata om souvenirer så fort de kommer till parkerna. Det är mycket dyrt med det mesta i affärerna, så hur gör man då?

Ett tips är att vänta till slutet av dagen och låta barnen (eller du själv) att fundera över om den där plastprylen för 10 euro verkligen är något som ni vill ha. Ni slipper också att släpa runt på sakerna under dagen.

Mitt andra tips är att låta barnen önska sig euro i födelsedagspresent eller julklapp, så att de själva får bestämma över en specifik summa. På det sättet kan de själva avgöra om saken de har tittat på är värd pengarna, eller om de ska spara dem till något annat. Som vuxen kan man göra samma sak: bestäm dig för ett belopp som du max får använda till souvenirer.

​Mitt bästa tips är dock att helt enkelt köpa lite saker i förväg och ta med dem. Det går att hitta billiga tröjor på Tradera, och även småsaker med barnens favoritkaraktärer. Ett annat alternativ är att handla sakerna från Ebay, även om du måste vara ute i god tid eftersom det är lång leveranstid. packa ner sakerna som du har köpt, och plocka fram dem lite i taget, så kan du få glada och överaskade barn som inte gnäller om sakerna i affärerna.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer