Disneyland Paris budget / åka billigt och spara pengar på resan Del 5: Resa med flyg.

Disneyland Paris

Jag har tidigare i den här serien pratat om olika sätt att ta sig till Disneyland Paris. Jag har beskrivit fördelar och nackdelar med att åka med bil, husbil/husvagn, buss och tåg. Dagens inlägg är det sista i serien och handlar om flyg.

Flyg kan vara lite lurigt när det gäller priset. Ibland kan man få riktigt billiga biljetter och då är det troligtvis det billigaste alternativet. Glöm inte att räkna med kostnader som eventuella avgifter för incheckat bagage, resa till flygplatsen och transfer från flygplatsen i Paris. De två vanligaste flygplatserna är Charles de Gaulle och Orly.

Det finns 5 alternativ till att ta sig från flygplatsen (oavsett vilken) till Disneyland Patis och alla tar mellan 30 - 45 minuter. Alternativen är i fallande ordning från vad jag hade valt.
1: Tåg: Det här är det mest obekväma resesättet, och inte mycket billigare än de övriga om man är en familj på fler än 2. Biljetterna är ganska dyra och det kan bli mycket arbetsamt med väskor, trötta barn och mycket folk på tåget.
2: Hyrbil: Det finns många hyrbilsföretag på
flygplatserna, men man ska vara medveten om att trafiken i Paris med omnejd kan vara tämligen kaotisk.
3: Taxi: Det finns alltid taxi att få tag på plats på flygplatserna, men kvalitén är inte vad vi är vana vid i Sverige och barnsitsar finns i princip aldrig. Franska taxichaufförer är också kända för att ha en mycket aggressiv körstil
2: Buss: För de som ska bo på ett Disneyhotell kan man boka en buss som kör dig från flygplatsen till ditt hotell. Det kan vara mycket praktiskt, och ofta billigast. Men det kan ibland ta lite extra tid pga väntetid på flygplatsen och att bussen kör runt till alla Disneyhotellen.
1: Privat transfer: Det här är min rekommendation. Priset brukar vara samma som för en taxi, och går snabbast. Chauffören väntar på dig när du kommer till flygplatsen och du kan välja till barnstol vid bokning (oftast gratis). Chaufförerna kör oftast mycket lugnare än en vanlig taxichaufför. Kolla dock upp bolaget på t.ex. Tripadvisor innan.

Fördelar med att resa med flyg: Det kan gå att hitta billiga biljetter. Det är det snabbaste och därmed bekvämaste resealternativet.
Nackdelar med att resa med flyg: Man kan inte ta med sig vatten och enklare mat för att spara pengar.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

Maria,
När vi har flugit till Paris för att gå på Disneyland har vi haft med både dryck o div snacks! Festisar o.dyl har jag packat i det incheckade bagaget alt tagit med tomflaskor o fyllt på efter säkkontrollen. Snacks har jag haft med i både incheckat o handbagage 😊
www.ensammamammansvarld.blogg.se
disneysemester
disneysemester,
Hej Maria!
Du har helt rätt. Flyger man med incheckat bagage kan man ta med sig mycket vatten och mat som kan spara pengar. Jag tänkte mer på att många åker med lågprisflyg där de har avgifter för incheckat bagage och därför försöker klara sig på enbart handbagage. Vätskor går då inte att ta med sig, och utrymmet i bagaget är begränsat.
Tack för att du hjälpte till att klargöra mitt inlägg!
Mvh DisneyMaria
nouw.com/disneysemester