Disneyland Paris budget / åka billigt och spara pengar på resan Del 3 Resa med buss

Disneyland Paris

I det förra inlägget berättade jag om frdelar och nackdelar med att åka med husbil / husvagn till Disneyland Paris. Det inlägget kan du läsa om här: Resa till Disneyland Paris med husbil/husvagn

I det här inlägget kommer jag att diskutera fördelar och nackdelar med att åka buss till Disneyland Paris.

Bussresor till Disneyland Paris är nästan alltid uteslutande i samband med ett paketpris från t.ex. Sembo eller Ölvemarks Holiday. Man får en upphämtningsplats och sedan är det bara att luta sig tillbaka och låta någon annan köra under tiden som man kan sitta hyfsat bekvämt och läsa en bok el. dyl..

Fördelar med att åka buss till Disneyland Paris:

Du behöver inte ordna någonting eller bekymra dig om resväg eller något annat utan bara låta någon annan sköta allt. Hotell är bokade, och oftast ingår biljetterna i priset. Du kan sträcka på benen på ett annat sätt än vad du kan göra i en bil, och bussen tar regelbundna stopp, men blir du fast i en motorvägskö, finns det toalett på bussen. det kan vara en bra deal ekonomiskt, men inte alltid.

Nackdelar med att åka bussresa till Disneyland Paris:

Du har ingen kontroll över var du ska bo, och kan inte leta runt efter billigare biljetter eller hotellövernattningar. Du kan oftast inte bo på ett av Disneys hotell och därmed använda Extra Magic Hours där du får gå in 2h tidigare på Disneyland Park. Det kan bli dyrare om man är en familj att åka buss. Du kan ta med dig lite snack och dryck, men inte ta kylvaror eller hela måltider. Det tar lång tid att komma fram.

Oavsett hur du reser är huvudsaken att du kommer hit!

Jag har aldrig åkt buss till Disneyland Paris, och kommer nog inte att göra det heller. Jag föredrar att ha kontroll och kunna boka hotell och biljetter nr och var de är som billigast. Jag tycker dessutom bäst om att åka bil eller husbil eftersom det enligt mig ger mest valuta för mina pengar.

​Alla bilder är privata och tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer