Disneyland Paris budget / åka billigt och spara pengar på resan Del 2 Resa med husbil / husvagn

Disneyland Paris

Det finns en hel del pengar att spara på att planera sin resa till Disneyland Paris. I förra inlägget berättade jag om fördelar och nackdelar med att resa med bil. Det inlägget kan du läsa här: Resa med bil till Disneyland Paris

Idag ska jag berätta om hur det fungerar att resa med husbil eller husvagn.

Att åka med husbil har många fördelar.

Det är enkelt att stanna på vägen och hitta trevliga rastplatser och övernattningar. Man slipper att betala dyra hotell och man kan stanna på intressanta platser på vägen. Detta gäller naturligtvis även husvagnar, men det är inte lika lätt att hitta ställen som man kan övernatta på och det går långsammare med husvagn. En husvagn är dock klart billigare.

En annan fördel med att bo i husvagn/husbil är självklart att man slipper betala mycket pengar på mat. Det är inte svårt fixa frukost, laga lunch eller middag och det blir en stor besparing.

Hur fungerar det då med husbil och husvagn på Disneyland Paris? Finns det campingplatser i närheten eller kan man övernatta på parkeringen?

Campingplatser finns i närheten, men kolla alltid upp recensioner av dem på t.ex. tripadvisor, eftersom ett par stycken har relativt dåligt rykte. Pridet skiljer också mycket mellan campingplaserna. Tänk på att reservera i tid, de flesta blir fullbokade under högsäsong. Det finns också möjlighet att campa i tält eller hyra stuga på många av campingplatserna.

Bilden ovan är från parkeringen på Disneyland Paris och även om det inte är den trevligaste övernattningsplatsen är den billig och mycket nära parkerna. Tyvärr är det enbart möjligt att övernatta med husbil, husvagnar är inte tillåtna. Priset per dag för övernattning är 20€ under vinterhalvåret och 30€ under sommarhalvåret. (Detta är inte per dygn t.ex. kl 14-14, utan per dag oavsett när du kommer eller åker).Vid betalstationen måste man berätta att man tänker övernatta eftersom man får ett speciellt parkeringstillstånd, och det är en speciell parkeringplats (Pinocchio). Parkeringstillstådet förnyas varje dag vid Animal Care Center.

Det finns inga eluttag, men toaletter finns, och det finns tillgång till duschar. Färskvatten och tömning av avloppsvatten är gratis. Färskvattnet är dock avstängt under vinterhalvåret. Beväpnade Franska poliser och säkerhetsvakter patrullerar regelbundet parkeringen så man kan känna sig relativt säker. Nattsömnen kan störas eftersom städbilen kommer under småtimmarna, ca kl 4 på morgonen. Parkeringen öppnas för infart kl 8.30, och stänger för utfart 30 min efter att parken stängs.

Fördelar med husbil/husvagnatt åka med husbil husvagn:

Det blir oftast billigare, (räkna dock på bensin/diesel + broöverfarter/färja+ ev campingavgift kontra resa + ev hotellövernattningar). Du kan ta med egen mat (eller köpa längs vägen) och slippa dyra restaurnagnotor. Det är praktiskt att veta vad du får för pengarna och du kan uppleva en del övriga resmål längs vägen.

Nackdelar med att åka med husbil/husvagn:

Det är inte lika bekvämt som att bo på hotell (oftast), Extra Magic Hours, där man får gå in 2h tidigare i parkerna ingår inte, eftersom det enbart gäller boende på Disneys hotell.

Jag tycker att det är bekvämt att resa till Disneyland Paris eftersom jag ser stora besparingar med det. Det finns många som inte vill åka på Disneysemester och tänka på att spara pengar, utan vill unna sig det mesta. Jag sparar hellre in på sådant som t.ex. mat för att kunna åka oftare. :)

​Alla bilder är privata och tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

My
,
Hej

Jag åker till Disneyland Paris med mitt lag på 20 tjejer mellan 14-20 år samt min sambo och treåriga dotter. Vi åker 18-21 mars. Har du något tips på vad vi inte får missa? Vi kommer att spendera två dagar i parken och jag funderar på att tipsa mitt lag med olika attraktioner de bör gå till och sedan går jag i lugn och ro med sambon och dottern. Min treåring vill nog se lite karaktärer och prinsessor så då får vi göra det i lugn och ro 😉 vi bor på Santa fe!
My
,
Hej, jag igen! Jag glömde fråga, vet du om det finns typ t-shirts till dottern med "My first Disney trip" eller liknande? Samt hur vi bör klä oss nu när vi åker om två veckor? Jag bor i Norrland så jag gissar att det kommer kännas vårigt men vi känner oss osäkra.
disneysemester
disneysemester,
Hej My!
Vad roligt att du hittade min blogg, jag hoppas att du hittar mycket bra info här.
Det är varmare i Paris än i Norrland, även om våren inte riktigt har infunnit sig där. Jag tror dock att ni tycker att det känns som varmare än hemma 😉. En hood och tunnare jacka bör räcka. Regnkläder eller en regnponcho kan vara bra att ta med (riktigt dyrt i parkerna). Men, kolla väderprognosen för Paris någon dag innan ni åker.
Vad bra att ni bor på ett Disneyhotell, då hinner ni med mer, och din dotter kan passa på att träffa några karaktärer på hotellet, där brukar inte vara några köer. Kolla med recensionen om tider.
När det gäller gäller tjejerna, så finns det lite tips i mitt inlägg om att resa till Disneyland Paris som vuxen. Jag skriver gärna ihop en lista på vilka attraktioner som jag tror passar. Maila mig på ase_maria@hotmail.com så ordnar jag det 😊.
Jag svarar gärna på fler frågor!
Mvh DisneyMaria
nouw.com/disneysemester
Anqi
,
Hej Maria!
Fantastisk blogg!!
Jag, min man och vår 16 åriga dotter åker med husbil till Disneland Paris i mitten på juli. Jag fick ju svar på en utav mina frågor på din blogg ang. om det gick att sova över på parkeringen 😊 två andra frågor är om alla attraktioner ingår i entrépriset? och om du vet om det är billigare att beställa entrebiljetter hemifrån eller om man skall köpa dom på plats.
mvh Anqi
disneysemester
disneysemester,
Hej Anqi!
Tack för de vänliga orden.
På Disneyland Paris ingår alla attraktioner, shower och parader i entrépriset. Jag rekommenderar alltid att man köper biljetterna hemifrån. Du slipper inte bara att stå i långa köer för att köpa biljetter när du kommer dit, utan det är alltid billigare att köpa dem i förväg. Du köper dem enklast via Disneyland Paris egen hemsida och skriver ut dem hemifrån, alt betalar en avgift för att få dem hemskickade. Du kan också hämta ut dem på plats.
nouw.com/disneysemester