Disneyland Paris budget / åka billigt och eller spara pengar på resan Del 1: Resa med bil

Disneyland Paris

Det är många som planerar sin Disneyland Paris semester till sommaren 2016 nu. Jag får många frågor om hur man kan få sitt besök så billigt som möjligt. Jag kommer att ge er mina tips och hur jag och min familj gör för att betala så lite som möjligt.

Idag ska jag prata om hur vi gör för att få själva resan så billig som möjligt. Den första frågan ni måste ställa er är: Hur vill du resa? VIll ni komma dit med bil, husbil/husvagn, flyg, tåg eller buss? Svaret beror på många faktorer: Var bor du i Sverige? Hur många är ni i familjen som ska åka? Hur mycket är ni villiga att betala för bekvämlighet?

Bil:

Om man bor i södra Sverige är det ofta en bra idé att köra bil till Disneyland Paris. Man kan enkelt räkna ut hur mycket det kostar att köra ner, med tanke på bensin/diesel och broöverfarter. Räkna med en eller två hotellövernattningar. När man kör genom Tyskland är det sällan nödvändigt att boka hotell, eftersom det finns mängder med s.k. "Zimmer Frei" överallt. Det finns många privata alternativ, men det är alltid trevligt att stanna vid ett värdshus (gasthaus) och fråga om de har några lediga rum. Är alla rum upptagna, är de oftast mycket hjälpsamma och ringer runt och frågar de närmsta värdshusen om de har lediga rum. Det här är ett trevligt sätt att bo, till ett bra pris, och frukost ingår oftast.

Fördel med bil: En av de största besparingar du kan göra med bil, är att du kan ta med egen mat. Det kan låta som en liten besparing, men i verkligheten är det mycket pengar att spara. Räkna gärna på skillnaden på vatten, snacks (t.ex. torkad frukt, muslibars, godis o.s.v.), enkel mat o.dyl.. Bara vatten gör en stor skillnad. På sommaren blir det riktigt varmt i Frankrike och en flaska vatten på 33cl kostar ca 3 euro! Det blir mycket pengar för en familj på 4. Bor ni i en lägenhet, hotell med möjlighet att laga enkel mat eller på Disney's Davy Crocket Ranch finns det mycket pengar att tjäna på att laga ett mål om dagen på hotellet. Ni kan antingen ta med mat hemifrån eller handla på vägen.

Även om du ska bo på ett vanligt hotell kan du ta med enklare mat som vatten, bröd, pålägg och snacks. Har du dessutom en kylväska som kan användas både i bilen och i ett vanligt väggutag kan du ta med mjölk, youghurt och mycket annat.

Att åka bil är oftast ett bra ekonomiskt alternativ om man är flera i bilen. För en familj på fyra som bor i de södra delarna av Sverige är det oftast det billigaste alternativet.

Nackdelar med bil:

Det kan lätt kännas som att man bara kör och kör, eftersom man oftast inte vill stanna och se sig omkring eftersom Disneyland Paris hägrar. Köerna i Tyskland är mer en regel än ett undantag och det kan lätt bli tröttsamt. Har man dessutom barn i bilen som har lätt för att bli åksjuka är det ingen hit. Bor du i de nordligare delarna av Sverige får du räkna med en extra dag i restid både dit och hem.

​I vår familj kör vi oftast bil till DIsneyland Paris. Det passar oss bra, och vi sparar mycket pengar på det (jag har verkligen räknat efter). 

Nästa inlägg handlar om att resa med husbil/husvagn till Disneyland Paris. Det kan du läsa om här: Disneyland Paris med husbil eller husvagn

​Alla bilder är privata och tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer