Disneyland Paris boende: Newport Bay Club

Disneyland Paris, Disney-vardag

Nästa hotell på Disneyland Resort har 3 nycklar i Disneys rankningssystem precis som Sequoia Lodge och heter:

Disney's Newport Bay Club

Även om de har samma ranking ligger priserna på Newport Bay Club lite högre än Sequoia Lodge. Hotellet ligger något närmre parkerna och har en lite mer lyxig känsla över sig Om Sequoia Lodge har lugn och ro bland trädtoppar så liknar Newport Bay Club en lite lyxigare herrgård vid kusten. Även här är det gångavstånd till parkerna på ca 10 minuter, men du kan alltid ta gratisbussarna som går ofta. Skulle du vilja köra egen bil har du självklart gratis parkering till parkerna. Men, det går snabbare att gå från Newport Bay Club till parkerna än att köra bil, köra genom tullstationerna, parkera enligt angivelser och ta rullbandet + gå till parkerna. 

Rummen som det finns att välja på är: 

  1. Standardrum med en Kingsizesäng eller två dubbelsängar. Mot avgift kan du få utsikt över Lake Disney
  2. Admiral's Floor rum med en stor säng eller två dubbelsängar. Mot avgift kan du få utsikt över Lake Disney. Admiral's Floor är Newport Bay Club's finare del som har en egen reception och kaffe och te tillgängligt. Det är dock inte större eller bättre rum i den här kategorin. 
  3. Admiral's Floor familjerum för upp till 6 personer. Här finns två dubbelsängar samt två bäddsoffor. Rummet är större och eftersom det ingår i Admiral's Floor har du en egen reception samt kaffe och te tillgängligt. 
  4. Sviter på olika storlekar med sovrum och vardagsrum. Bor du har får du tillgång till det exklusiva VIP FastPass som ger dig direkt tillgång till alla FastPassköer i parkerna. 

Newport Bay Club har två restauranger, varav en är en  bufférestaurang, samt en bar. Det finns också en stor inomhus och utomhuspool och ett litet gym. Det finns en litet lekrum inomhus samt ett TV-spelsrum (mot avgift). Naturligtvis finns det också en affär med Disneysaker. 

Under 2014 avråder jag från att bo på Newport Bay Club. Hotellet håller på med en omfattande renovering. Hotellrummen renoveras och beräknas vara färdiga till slutet av April. Men, övriga hotellet ska renoveras direkt efter och båda restaurangerna, baren, gymmet samt poolerna håller stängt till minst Oktober 2014. Under 2015 kan jag dock tänka mig att hotellet är finare och fräschare än någonsin och då besöker jag gärna hotellet som gäst. 

Alla bilder är från disneylandparis.se eller disneylandparis.es

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer