Disneyland Paris boende - Disneyland Hotel

Disneyland Paris, Disney-vardag

Vill du bo på Disneyland Resort Paris lyxigaste hotell? Vill du bo med utsikt över Disneyland Park? Vill du bokstavligen bo vid ingången till Disneyland Park? Är pengar inget problem? Då ska du välja:

Disney's Disneyland Hotel

Hotellet får 5 nycklar av 5 i Disneyland Resort Paris egen bedömning, och det har en mycket Viktoriansk känsla över sig. utan tvekan är "The Grand Floridian" på Walt Disney World förebilden. Enligt hemsidan är det fem minuters gångväg till parkerna, och här finns det ingen gratisbuss. Det är inte förvånande. När du stiger ut från hotellet står du vid ingången till Disneyland Park, det är ca 10 steg till grinden (om du inte bor på ett av Castle Club rummen se nedan). Det tar ca 2 minuter att gå till Walt Disney Stusio Park eller DIsney Village. Direkt över ingången till Disneyland Park ligger baren, en av restaurangerna och sviterna samt Castle Club Lounge. I de två flyglarna finns standardrummen samt de Castle Club rummen som inte är sviter. Rummen kan ha utsikt över Disneyland Park, Fantasia Gardens (ingången till Disneyland parkerna) eller över hotellets trädgård. 

Det finns fyra olika typer av rum:

  1. Standard rum med en stor säng eller två dubbelsängar. Mot extra avgift kan du få utsikt över hotellets trädgård med en egen terass.
  2. Familjerum som har plats för upp till fem personer med två dubbelsängar samt en bäddsoffa.
  3. Castle Club rum har antingen två dubbelsängar eller en stor säng samt en soffa. Bor du här har du tillgång till alla fördelar med Castle Club samt ett Disney Hotel FastPass per person och dag, som ger dig ett extra FastPass per dag som gäller på vilken FastPass attraktion som helst förutom mellan 13 och 16.
  4. Sviter i olika storlekar från Juniorsviter till Törnrosasviten. Bor du här har du naturligtvis tillgång till alla fördelarna med Castle Club samt det exklusiva VIP FastPass som ger dig direkt tillgång till alla FastPassköer i parkerna. 

Vad innebär det få att få full tillgång till Castle Club? Castle Club har en egen reception och en lounge där det finns gratis varma och kalla drycker under dagen (alkohol mot avgift), under eftermiddagen finns det gratis snacks här. På morgonen äts frukosten i sällskap av Disneyfigurer. Det mest exklusiva med Castle Club är hissen som aktiveras med ditt kort och tar dig direkt in i Disneyland Park. Inget annat Disneyhotell har den servicen. 

På hotellet finns det två restauranger, varav den ena är en bufférestaurang med Disneyfigurer. Det finns en exklusiv pianobar och en inomhuspool. Det finns även bastu och ett gym. Mot avgift finns det olika behandlingar att boka i spaavdelningen. Naturligtvis finns här en Disneyaffär, med en lite mer exklusiv touch. Det finns ett Tv-spelsrum (mot avgift) samt ett litet lekrum. Mot avgift kan du även boka tid för små flickor till att få en prinsessförvandling komplett med håruppsättning, smink, kläder och fotografering. Känner du för lite avslappnande vuxentid i baren eller spaavdelningen kan du mot avgift lämna barnen på Minnie club som är ett lekrum med personal. Förutom att träffa Disneyfigurerna här, så finns det också fotografer till hands. 

Jag har aldrig bott på Disneyland Hotel, men jag skulle gärna vilja. Jag har dock haft svårt att rättfärdiga de höga priserna. Jag stannar hellre 6 nätter på Davy Crockett Ranch än 3 på Disneyland Hotel. Men, det är klart... Törnrosasviten på 187 kvm, med utsikt över Disneyland Park, flygel i vardagsrummet och bubbelpool, det hade nog varit en upplevelse! 

Alla bilder är från disneylandparis.se förutom de två sista från Törnrosasviten. Dessa är lånade från photosmagiques.com

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

Gina
Gina,
Varit på disneyland en gång innan och det var helt fantastiskt.. kommer lätt åka dit igen om jag får chansen. :)
nouw.com/gina
disneysemester
disneysemester,
Disneyland är alltid fantastiskt! Speciellt om man kommer dit med inställningen att man kommer att få en fantastisk upplevelse! :)
nouw.com/disneysemester