Disneyland Paris boende - Davy Crockett Ranch

Disneyland Paris, Disney-vardag

Disneyland Resort Paris (DLP) har 7 stycken egna hotell i olika budgetklasser från budget till lyx. Jag har förklarat närmare varför man väljer att bo på ett av Disney's hotell här: Disneyland Paris - Var ska man bo?

6 av dessa hotell är vanliga hotell som erbjuder olika tema och atmosfärer för boende. Sedan finns det det 7:e som råkar vara min favorit:

Disney's Davy Crockett Ranch

Infarten till Davy Crockett Ranch, privat bild

Här bor du i små stugor, som påminner om sommarstugor. Stugorna är enkelt inredda och en känsla av skogsstugor över sig. Man måste ha bil för att bo här, eftersom det inte går några bussar, och taxi blir rent för dyrt. Naturligtvis har du gratis parkering vid parkerna. Du parkerar direkt vid din stuga och på morgonen hämtar du din frukost vid en liten stuga i början av varje husslinga. Frukosten är enkel och består av en lång baguette med nutella och marmelad som pålägg samt criossanter. Till detta finns nescafé, te eller chokladpulver samt juice. Flertalet av stugorna är nu renoverade och detta har gjort att de finns i tre olika kategorier som alla rymmer upp till 6 personer: 

Standard stuga, privat bild

 1. Standard stuga med två sovrum. Ena sovrummet har en dubbelsäng, det andra har en våningssäng. I vardagsrummet finns en bäddsoffa eller en säng som fälls ned från väggen. I vardagsrummet finns också ett kök med spisplattor (ej ugn), micro, diskmaskin, kyl, frysfack,  kaffekokare,  och kastruller och tallrikar, glas och bestick. Det finns också ett matbord med stolar och soffa och en uteplats med sittplatser och möjlighet att grilla. Självklart finns toalett och dusch med badkar.
 2. Premium stuga med två sovrum. Den här stugan är nyrenoverad och känns mycket fräsch. Sängsituationen är lite annorlunda eftersom det i de två sovrummen finns totalt en dubbelsäng och fyra enkelsängar. Det finns också två duschrum. Annars är stugan lik standardstugan förutom att den är nyrenoverad och har AC. Den har också en upphöjd altan med picknicbord.
Premium stuga, bild från dlrpmagic.com

 • Premium + stuga med två sovrum. Den här stugan liknar premium stugan, men den ligger nära affären, restaurangen och äventyrsbadet. Du får också fri Internet uppkoppling, välkomstpaket med te och kaffe, kaffemaskin, gratis städkit. 
 • Insidan, bild från disneylandparis.se

  På Davy Crockett Ranch bor du med skog runt omkring, här finns lugn och ro samtidigt som det finns massor med plats för barnen att leka. Jag gillar speciellt att jag får möjlighet att laga egen middag här, och kan förbereda en enkel lunch att ta med in i parkerna. Det sparar man mycket pengar på. Det är skönt att en varm sommarkväll kunna sitta utomhus och se barnen leka samtidigt efter en middag samtidigt som man smuttar på något gott att dricka. Det finns också ett bra äventyrsbad här som är gratis för boende, och det använder vi flitigt. Det finns pingisbord och möjlighet till badminton och indiantält att leka i. Ett bra tips är dock att om möjligt ta med egna pingisrack och badmintonrack + bollar eftersom det är hutlöst dyrt att hyra. Jag gillar också att det varje kväll fanns en Disneyfigur för barnen att träffa vid affären, det har aldrig varit någon kö när sonen ville träffa Musse Pigg här, trots att det kanske var minst 30 minuters kö i parkerna. Det finns en affär här som har det vanliga Disney-utbudet, samtidigt som det finns lite mat att handla för egen matlagning. Du kan även köpa grillkol så att du kan grilla. Eftersom vi är i Frankrike kan du naturligtvis köpa en flaska vin också. 

  Ingen kö till Musse, privat bild

  Bredvid restaurangen finns det en bar, medan restaurangen finns i samma byggnad (med egen ingång) som äventyrsbadet. Davy Crockett Ranch är vårt favorithotell på Disneyland Resort Paris, inte för att det är särskilt fint eller lyxigt, utan för att vi kan sköta oss själva och får gott om utrymme. 

  Äventyrsbadet med vattenrutschbana och mild "vild fors". Bild från disneylandparis.se

  Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


   Mia - Din Disneyexpert

  Gillar

  Kommentarer