Disneykryssning med en tween eller teen

Disney Cruise Line

Många verkar tro att Disney inte har något att erbjuda för äldre barn. En del tror att en Disneykryssning bara är inriktat för små barn som vill träffa Musse Pigg. Visst, Disney har massor att erbjuda för de mindre barnen med bra barnklubbar och fantastisk personal. 

Men, Disney har tänkt på alla åldrar. Precis som de yngre barnen har sina barnklubbar och vi vuxna har egna områden på skeppet har tweens och teens sina egna klubbar. Tweens har en egen klubb som heter Edge. Här är barn mellan 11-14 välkomna. De kan spela dator, spela spel och titta på TV samtidigt som de träffar nya kompisar. Personalen är mycket bra på att involvera barnen i olika aktiviteter och uppmuntrar dem att lära känna varandra. Flera gånger om dagen finns det aktiviteter som barnen kan vara med i, som t.ex. skattjakter där de arbetar i grupper och ska hitta ledtrådar runt hela skeppet.

Edge har massor med olika aktiviteter. Bild från shipdetective.com

För teens (tonåringar) finns Vibe som är en klubb för 14-18 åringar. Här har de sitt eget område att möta kompisar. Även här spelar personalen stor roll i upplevelsen. De har aktiviteter som passar de äldre barnen som disco, smoothiekväll och olika frågesportsspel. 

På Fantasy har t.o.m. tonåringarna ett eget soldeck. Bild från insidethemagic.net

Min son uppskattar Edge mycket, och tyckte att det var höjdpunkten på vår senaste kryssning. Ta en titt på videon nedan för att se hur Edge och Vibe ser ut på Fantasy. 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer