Disney pumpar in $1,2 miljarder i Disneyland Paris

Disneyland Paris

Disneyland Resort Paris (DLP) har haft både uppgångar och nedgångar i sin finansiering. Det har varit kritiskt för DLP p.g.a. minskade besökare i kombination med höga skulder. De har också gjort stora investeringar i nya attraktioner samt vissa renoveringar på en del hotell. Lånen på detta har blivit övermäktigt.  Igår tillkännagav Disney att de ska hjälpa Disneyland  Resort Paris  med en finansieringsplan. 

Disney kommer att ge DLP 526 miljoner dollar (!!!) att pumpa in i Resorten för att kunna driva den utan problem just nu. De kommer även att skriva av 750 miljoner dollar av den skuld som DLP har just nu till Disney. Av resterande skulder kommer en del av dessa att inte behöva börja betalas av förrän 2024. Disney hävdar att de har fortsatt förtroende för Disneyland Resort Paris och att detta är deras sätt att visa detta. 

En del av DLP:s skuld kommer från den nya Ratatouille delen.

Disneyland Resort Paris ägs till 40% av Disney, 10% ägs av den Saudiarabiska prinsen Alwaleed och resterande 50% ägs av EuroDisney i form av ett Aktiebolag.  

Vilken väg ska Disney välja?

Det har i många år gått ett rykte om att Disney ska köpa upp hela ägarandelen av Disneylan Resort Paris och många hade välkomnat detta eftersom de tror att DLP kommer att bli mer likt Walt Disney World då. 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer