Disney fyller igen River County

Walt Disney World

Igår berättade jag om Disneys övergivna vattenpark: River County.

Sedan parken "tillfälligt" stängdes för säsongen 2001, har Disney enbart meddelat att parken håller "tillfälligt stängt.


Häromdagen meddelade Disney att de ska fylla igen poolerna på River County. de ska framförallt fylla igen den stora poolen som hade vatten frön sjön.

Disney hävdar att det här har varit planerat sedan länge. En del anser att det beror på olyckshändelsen där en ung pojke blev attackerad och dödad av en alligator. Disney ska i så fall vara rädda för att något barn ska råka vandra in på River County på natten och trilla i. De flesta är dock överens om att anledningen till att Disney gör det här just nu är att de är rädda för spridning av Zikaviruset som sprids via myggor. Zika viruset har spridit sig till Florida, och oroliga resenärer gör Disney oroliga för minskad biljettförsäljning.


I högra hörnet syns det att parkeringen fortfarande används. Det är numer parkering till en del av Fort Wilderness. Det är alltså mycket lätt för besökare att ta sig in på området, det finns inte ens ett stängsel.

​Parken ligger på ett område som är perfekt för ett hotell eller annan utveckling av Walt Disney World, så många hoppas att ryktet om ett nytt DVC hotell stämmer.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer