Disney Cruise Magic Transatlantisk reseberättelse del 16: Sammanfattning

Reseberättelse, Disney Cruise Line

Reseberättelse 17-31 maj 2014 Sammanfattning

Vi som åkte på semester tillsammans var jag, min man och mina svärföräldrar; Elisabeth och Roland. Barnen lämnade vi hemma hos mina föräldrar den här gången. 

Vi spenderade bara två nätter på vårt hotell: Animal Kingdom Lodge, vilket räknas som ett av Disney's deluxe hotell. Vi var mycket imponerade av hotellet, av atmosfären, alla detaljerna, servicen och framförallt den unika situationen med en savann utanför balkongen. Vi kommer definitivt att komma tillbaka. Det är också på det här hotellet som vi äger våra DVC (Disney Vacation Club) poäng, även om vi kan använda dem precis så flexibelt som vi vill. VI var också på EPCOT där det var Flower and Garden Festival med mängder av olika topiarys.

Utsikten från vår balkong!

Vår kryssning varade i 12 nätter och gick från Port Canaveral i Florida till Barcelona med bara tre stopp: Castaway Cay (Disney's privata ö i Bahamas, Madeira (Portugal) och Malaga (Spanien). Det bästa stoppet var utan minsta tvekan Castaway Cay som var en av höjdpunkterna på hela resan. Om man tänker sig en paradisö med kritvita stränder, kristallklart blått vatten, mängder med solstolar, parasoller och hängmattor, servitörer som hämtar drinkar och god barbecue samt utan några försäljare eller skräp någonstans. Då har du en bild av Castaway Cay. 

Disney's kryssningsfartyg är mycket vackra och stilrena, både utvändigt och invändigt. Här finns precis så mycket eller så mycket att göra som du vill. Det finns mängder med intressanta föreläsningar, frågesporter, familjenöjen, filmer, shower o.s.v. eller så kan bara sitta vid poolen med en god bok och njuta av lugnet. Du kan träffa en massa Disneyfigurer, som t.ex. Kalle Anka eller Askungen, eller ingen alls.  Du kan välja bland mängder med god mat oavsett om du är sugen på en hamburgare eller en 4 rätters middag. Rumsservice dygnet runt ingår naturligtvis. Det underliga är att på 12 nätter på skeppet, så hann vi inte med att beställa rumsservice en enda gång!?! Vi var helt enkelt inte hungriga. Allt det här är över standard, men det som gör Disneykryssningar till exceptionella och bättre än någon annan semester som vi har varit på är servicen. Disney har bättre service än någon annan. Var du än går på ett Disneyskepp så känner du dig som en VIP. Känslan för detaljer i interaktionen med gästerna är helt oöverträffad. 

Man kan aldrig veta vem man kan träffa på på en Disneykryssning

Ali som var vår stateromhost städade vår hytt två gånger om dagen, missade inte någon detalj, och vi fick så mycket schampo,balsam och bodylotion att jag känns om jag berättar hur mycket jag hade med mig hem. Han såg till att vi hade is till vår ishink för att kyla ölen och han vek towelanimals varje kväll. Det var roligt att prata med honom om hans hemland (Trinidad) och höra att han skulle hem och träffa sin fru och sina två små flickor två veckor efter att vi hade lämnat båten. Våra servitörer Sana och Jay gjorde allt för att vår middagsupplevelse skulle bli fantastisk. Sana hämtade extra efterrätter och huvudrätter när maken tyckte att något såg gott ut. Han ändrade direkt en rätt om vi inte var nöjda, och han hade alltid nära till skratt. Han skämtade med oss alla fyra, och jag hoppas att vi träffar honom igen på vår nästa kryssning på Magic då, efter att ha varit hemma hos sin fru och två pojkar i Indonesien. Jay var en rolig kille som hämtade våra drinkar med ett leende och en blinkning. Han kunde lite trollkonster och gillade att försöka lura oss. Jay är från Thailand, och vi håller kontakten på Facebook. Jag gillar att se bilderna han publicerar från sina upptåg på Magic. 

En av Alis skapelser

Jay med Elisabeth och Roland

Sana har alltid nära till ett leende

Vi älskar våra Disneykryssningar, det är den ultimata semestern. 

Om vi har bokat någon ny kryssning? Självklart, vi ska åka på Disneykryssning till Norge i Juni nästa år. Vi har redan börjat fundera på vilken kryssning vi vill åka på under 2016 

Kanske är de här figurerna med på kryssningen till Norge ;)

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer