Disney Cruise Magic Transatlantisk reseberättelse del 14: PALO och Maleficent

Reseberättelse, Disney Cruise Line

Reseberättelse del 14: Fredagen den 30/5; Till sjöss

Vi började inte dagen med att äta frukost i Cabanas. Vi hade bokat brunch i PALO den italienska restaurangen ombord. Vi hade inte berättat något för Elisabeth och Roland, utan det blev en överraskning för dem.  Magic har bara en restaurang som det kostar extra att äta i och det är PALO. Här kan man äta brunch under sjödagar och middagar alla kvällar. För att kunna äta i PALO gäller det att boka i tid, eftersom det är mycket populärt. Jag bokade vår brunch så fort man kunde och det fanns bara två dagar att välja på. I PALO gäller en viss klädkod, även om det inte är lika strikt vid brunch. Man blir dock inte insläppt i flipflops, sneakers eller shorts. Man måste vara minst 18 år för att kunna äta här, och middag eller brunch kostar $25 per person inklusive ett glas mimosa. 

PALO!

Vi hade bokat brunch till klockan 11.30 och var för ovanlighetens skull faktiskt lite hungriga. Vi fick ett mycket trevligt mottagande, och blev visad till vårt bord. Vår servitör kom och gick en rundtur med oss och förklarade alla de olika borden. Brunch är en buffé, men maten är helt fantastisk. Här finns allt från rysk kaviar till jordgubbar doppade i vit choklad. Dessutom finns här ett specialbord med rätter som man kan beställa och som görs direkt av de tre kockarna som är på plats. 

Pizzor att beställa 
Allt såg gott ut

Min soppa uppe till vänster, och Eggs Julia nere till vänster

Roland med sin Pizza med Gorgonzola och vindruvor
Elisabeth med Chicken Parmesan

Oyster Rockefeller

Blandat smått och gott

Det var så mycket som var gott, att man blev mätt alldeles för fort. Jag beställde dock Eggs Julia (Som Eggs Benedikt fast med lax), samt en kall bärsoppa/smoothie. Soppan/smoothien har jag ätit tidigare och tycker mycket om, Eggs Julia var bland det godaste jag har ätit. Roland beställde bl.a. en pizza med Gorgonzola och vindruvor som han gillade. Elisabeth beställde Chicken Parmesan, och uppskattade den mycket. Båda de rätterna är bland de mest populära av PALOs alla rätter. Maken beställde gratinerade ostron och kalvfilé. Han föredrog kalvfilén. 

Lite skaldjur

Isskulpur

Massor med gott att välja på
Pastries
Min favorit
Efterrätter
Sockerskulptur
Mycket att välja på

Vi var rejält mätta efter vår brunch, och önskade att vi hade orkat mer, eftersom allt var så gott. Jag och maken gick och såg Maleficent i 3D. Jag gillade verkligen filmen, som är den klassiska sagan om Törnrosa, fast berättad hur den onda fen's synvinkel. Varför blev hon ond? Var hon verkligen ond? 

Efter filmen satte vi oss ute på däck en stund, och jag åt några Chicken Tenders. Jag var egentligen inte hungrig, men man måste ju hålla blodsockernivån uppe ;)

Middagen på kvällen åt vi i Carioca's. Jag åt: 

  • Appetizer: Crab Dungeon meat stuffed Tomatoe
  • Soup/Salad: Potatoe and Leek soup
  • Entrée: Blackened Chicken Salad
  • Dessert: Cheesecake

Allt var mycket gott, och när vi fått vår dessert kom Sana in med fyra desserter till som han satte på bordet. Han ville att vi skulle prova de andra sorterna som vi inte hade valt. Det kändes lite trist och lite lite sorgligt att säga adjö till Sana och Jay. De hade verkligen varit ett fantastiskt serveringsteam som gjorde allt vad de kunde för att förbättra vår matupplevelse. Tanken är att man sista morgonen äter frukost i den senaste restaurangen som man åt middag i och där träffar sina servitörer för sista gången. Av erfarenhet vet vi dock att den där sista morgonen är så stressande för servitörerna och det är lätt att känna sig i vägen att vi redan tidigare hade berättat för Sana och Jay att vi skulle äta i Cabanas. Vi kramade om Sana och Jay, lämnade deras dricks och gick iväg till våra hytter och satte ut våra väskor. Väskorna tas bort av Disneys personal och man hämtar dem dagen efter i Barcelona när man går igenom tullen. Det gäller att inte råka packa ner de kläder som man har tänkt ha på sig dagen efter :) 

Sista middagen på skeppet

Vi gick sedan och såg showen Disney Dreams. Showen var mycket bra, med mängder av Disneyfigurer. Efteråt satte vi oss vid Lobbyn och såg den "Til we meet again" som är en liten show i lobbyn där mängder av Disneyfigurerna kommer ut bland gästerna för sista gången. 

Efter det var vi så trötta att vi gick och lade oss. 

Nästa del i reseberättelsen är det dags att gå av skeppet i Barcelona efter 12 nätter ombord. 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer