Disney Cruise Magic Transatlantisk reseberättelse del 12: Till Sjöss

Reseberättelse, Disney Cruise Line

Reseberättelse del 12: Onsdagen den 28/5; Till Sjöss och en fantastisk show

Efter en god frukost i Cabanas (som vanligt) gick jag och såg en ny del av "Anyone Can Cook". De hade nu avverkat 2 förräter, 2 huvudrätter och 2 efterätter. I navigatorn stod det att temat var "Cooking into the future". Hur ska man tolka det? Det visade sig att det var Chef Michel som höll i föreläsningen, han är chef för alla kockarna på Magic. Han visade molekylär matlagning, det var verkligen spännande. Han började med att visa hur man kunde göra en mozzarellaballong genom att värma mozzarella i varmt vatten och blåsa upp den med hjälp av en sifon som han hade rostad vitlök i. Det tog ett par försök, men det såg imponerande ut. Han gjorde sedan små pärlor av balsamvinäger och av melon. Till sist gjorde han pulver av olivolja. Vi fick smaka på mozzarella (ingen ballong) med parmaskinka och balsamvinägerpärlor. Det såg så lätt ut, men det är inget som jag tror att jag försöker mig på i första taget. 

Lobby är mycket vacker

När jag kom ut från DLounge stod Elisabeth och Roland där, och tittade på JackJacks Diaper Dash. Bebisar tävlade helt enkelt i att krypa. Jag kom precis när det var slut och min man anslöt sig till oss också. Det var härligt väder ute, även om det var lite molnigt, så vi gick hämtade badkläder och hittade solstolar vid vuxenpoolen. Lunchen åt vi i Cabanas, där det finns så mycket att välja på. 

På kvällen var det dags för Captains Gala. Vi åt i Lumiére's och vi gillade verkligen menyn. För andra gången fanns det hummer att välja på, och många valde just det. Vi skippade hummern, eftersom vi inte är så förtjusta i det. Jag åt:

  • Appetizer: Asian Pear, Sweet Corn and Jicama Salad
  • Soup/Salad: Minestrone Soup
  • Entrée: Ginger and Teriyaki Crusted Yellow Fin Tuna
  • Dessert: Banana Crème Brulée

Tonfisken var perfekt tillagad och smakade mycket gott. Efter middagen gick jag och maken till O'Gills och var med i en frågesport som handlade om 80-tals musik. Tävlingen hade redan börjat när vi kom, men ett mycket trevligt par bad oss att sitta med dem. Vi fyra hade mycket trevligt ihop och det visade sig att Sandra hade finska förfäder. Vi var inte i närheten av att vinna, men vi gjorde upp om att träffas igen. Tyvärr missade vi det, annars hade det varit roligt. 

Vi mötte Elisabeth och Roland vid sofforna där vi brukade sitta och bestämde oss för att gå och se kvällens show. Det var enligt mig den bästa showen på hela resan. Gruppen som vi såg hette Stringfever och bestod av tre bröder och en kusin, och alla fyra var fantastiska på stränginstrument. De spelade fiol, viola och cello, fast elvarianter. De gjorde bl.a. ett filmmedly som var helt otroligt och Ravels Bolero med alla fyra spelande på samma instrument. Båda dessa "låtar" finns nedan, titta gärna på dem. 

Efter showen gick vi och satte oss en stund uppe på deck med en öl och njöt av den ljumna luften. 

Vackert
Inte så vackert
Klart bättre från det här hållet

Nästa inlägg handlar om Malaga! Eller gör det det...

Alla bilder är privata och tillhör mig

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer