Disney Cruise Magic Transatlantisk reseberättelse del 11: Madeira!

Reseberättelse, Disney Cruise Line

Reseberättelse del 11: Tisdagen den 27/5: Madeira

Efter att korsat Atlanten var det dags för det första stoppet. Efter 7 nätter på båten skulle vi stå på fast land igen, och jag var lite orolig för att jag skulle bli "landsjuk" d.v.s. sjösjuk fast på land. De första två dagarna på båten tog jag någon enstaka tablett eftersom jag kände mig påverkad av sjögången, och nu hade jag ju vant mig fullständigt. Det var dock ingen fara, även om det emellanåt kändes som om marken rörde sig. 

Vi hade inte bokat någon tur eller sightseeing på Madeira. Jag hade läst att det skulle vara enkelt att gå ta sig fram själv, och mina föräldrar har besökt den vackra portugisiska ön för ett antal år sedan. Vädret var klart och varmt, utan att det var kvävande hett. Vi hann bara av båten innan långa rader av taxichaufförer och guider stod och försökte locka oss med olika turer kring ön. Jag avskyr verkligen sånt, och även om vi visste att det var en bit att gå, så gick vi hellre än gav oss in i prisdiskussioner. Vi bestämde oss för att gå längs hamnen till vi kom till linbanan som kunde ta oss högt upp på berget som tittar ner på hamnen i Funchal. Längs vägen fanns det ännu fler taxichaufförer som försökte få oss som kunder. Vi tyckte dock att det var skönt att få gå med tanke på att vi hade varit på en båt så länge. 

Madeira!

Besättningen på Magic tränade på att sjösätta livbåtarna

Vi tog linbanan upp i berget och hade en fantastisk utsikt ner mot Magic. Jag satt med ryggen mot hamnen när vi åkte eftersom jag tycker att det är lite läskigt att vara så högt uppe. Väl uppe tog vi en kort kaffepaus innan vi gick och tittade på kyrkan och även på de traditionella slädturerna. Man kan åka i speciella korgslädar nerför Funchals små trånga gränder. Bakpå står två traditionellt klädda förare i halmhattar som både puttar och bromsar släden. Det var roligt att se på, men vi var inte särskilt sugna på att åka släde, så vi åkte linbanan tillbaka ner istället. 

Linbanan
Funchalborna har verkligen fått in många hus på den sluttande ytan. 
Roland 
Magic syns nere i hamnen

De traditionella slädarna

Väl nere i hamnen igen gick vi in mot centrala Funchal och tittade in på saluhallen där de sålde fisk av alla de sorter. Stora tonfiskar samsades med underliga fiskar jag aldrig sett innan om utrymmet. Det var mycket intressant att se. Vi gick vidare och satte oss på en uteservering och åt en lätt lunch bestående av toast innan vi gick tillbaka till skeppet. Naturligtvis passade vi på att köpa med oss det lokalt odlade Madeiravinet. :)

Centrala Funchal
Vackra byggnader

Väl ombord igen satte vi oss vid poolen ett tag och provade en ny Drink Of the Day, den här gången var vi inte lika förtjusta, det var en sorts Margerita. Men, det gick att dricka i alla fall. 

Vi åt i Carriocas på kvällen och menyn för kvällen hade jag hört skulle vara mycket bra, så jag såg mycket fram emot den. Tyvärr gillade jag den inte alls. Det enda jag egentligen gillade var efterrätten och Georges överraskning. En stund efter att vi hade fått in huvudrätten kom George ut med ett stort fat med potstickers. Han kom ihåg att jag två dagar tidigare hade sagt att de var min favorit och hade medvetet väntat två dagar så att jag inte fick dem två dagar i följd. Han hade alltså sett till att någon av kockarna hade gjort dem speciellt till oss, eftersom de enbart fanns på menyn på Pirate Night! Förutom dessa mycket goda potstickers åt jag:

  • Appetizer: Peruvian Causa (Yellow, Blue and White potatoe with Cucumber)
  • Soup/Salad: Cuban Salad with Watercress and Avocado
  • Entrée: Jose Cariocas (skewered and grilled Brazilian Sausage, Adobo chili crusted Lamb and Tenderloin)
  • Dessert: Suspiro Alimenea (baked lemon cream)

Hörrätten såg mycket rolig ut, som en potatiskaka i tre lager där varje lager bestod av potatis. Man kunde definitivt se de olika färgerna. Tyvärr var den kall, och smakade mest kall potatismos. Salladen var ätbar och helt ok, men inget speciellt. Huvudrätten såg enormt speciell ut, men grillspetten stående upp. Jag gillade inte smaken på lammet, filén var torr, och korven var ok. Desserten var dock mycket god och enormt mäktig. Sana försökte flera gånger erbjuda mig något annat, eftersom han såg att jag inte uppskattade maten, men jag avböjde, och tur var det, eftersom George kom sin överraskning! Lagom till efterrätten kom Mimmi in med två dansare och dansade lite i restaurangen. 

Jay bjöd på lemonad med Thailändsk touch
Min huvudrätt smakade inte lika bra som den var rolig att se på
Mimmi dansade
Det var mycket vackert ute på däck

Efter maten gick vi ut på däck och tittade på utsikten innan vi satte oss i lobbyn och tittade på folk. Peter Pan sprang runt med engrupp barn från barnklubben och de hade verkligen roligt. Precis bredvid oss väntade Pluto på gäster som ville bli fotograferade med honom. Ett tag fanns det ingen på plats, så då vinkade han till oss att vi skulle komma. Jag gillar Pluto, så det är klart att jag ställer upp på en bild ;)

Peter Pan!
Pluto!

På kvällen var det öppet hus i Oceaneers Club enbart för vuxna och man kunde bli Iron Man! Elisabeth och Roland gick och lade sig, men jag och maken ville självklart se hur den senaste tekniken på barnklubben fungerade. Vi tvättade händerna i maskinen på barnklubben innan vi gick in (vilket gjorde att min klocka inte fungerade dagen efter) och spelade lite spel i väntan på att de skulle starta. Jag var andre man (kvinna!) som fick testa och det var riktigt kul. Jag har tyvärr inga bilder, eftersom min man filmade istället, och jag problem med att ladda upp mina filmer :( . Det fungerade som ett av dataspelen där man kan se sig själv, fast med annan bakgrund. I det här fallet, kom dessutom Iron Man dräkten på. Jag fick dansa med dräkten, skjuta på olika mål med händerna, samt flyga. Det var superkul, och jag hade gärna gjort om det.

Pojkarnas badrum
Flickornas badrum
Lekdags!
Man kan rita i Pixie Hollows...
...eller spela på datorerna

Dags att bli förvandlad till Iron Man!

Dagen efter var en dag till sjöss, där vi ännu en gång hade fantastiskt väder! 

Alla bilder är privata och tillhör mig

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

jekkapekka
,
Så himla roligt att se bilder från Madeira. Jag och mannen var där på semester 2007 och förlovade faktiskt oss i linbanan... ;) Det ser sig likt ut. Funchal är en riktigt mysig stad.
disneysemester
disneysemester,
Funchal var mysigt! Förlovade ni er i linbanan? Vad romantiskt!!!
nouw.com/disneysemester