Disney Cruise Magic Transatlantisk reseberättelse del 10: Galley Tour och AquaDunk

Reseberättelse, Disney Cruise Line

Reseberättelse del 10: Måndagen den 26/5: Galley Tour och AquaDunk

VI vaknade utvilade och mötte upp med Elisabeth och Roland i Cabanas för frukost. Elisabeth mådde mycket bättre, tack vare mycket vila och tabletterna från doktorn. Jag har alltid påstått att man inte kan få nog av bacon till frukost, speciellt parat med Musse Pigg våfflor. Men, nu var jag otroligt sugen på något annat. Jag åt därför yoghurt med  med färsk och torkad frukt till frukost. Det var inte heller dumt. 

Efter frukosten stannade vi till och tittade på "Princess Gathering", d.v.s. 4 prinsessor var tillgängliga för att träffa stora och små beundrare. Genom att bara stå i en kö kunde barnen (och förvånansvärt många vuxna) träffa alla 4 prinsessorna en i taget. Prinsessorna som fanns där var: Rapunzel, Tiana, Askungen och Belle. Det var roligt att se små prinsessutklädda möta de större prinsessorna. 

Alla prinsessorna på rad med beundrare i kö. 

Belle väntar på nästa beundrare. 

Efter det gick jag och maken till den 6:e delen av "Anyone Can Cook" (jag missade del 5 eftersom jag följde med Elisabeth till läkarmottagningen dagen innan). Det var dags för dessert igen, och därför var Chef Bryan tillbaka. Den här gången gjorde han den mest populära desserten på alla Disneys fartyg; Double Chocolate Lava Cake. Den kan enklast beskrivas som en kladdkakemuffins där innehållet rinner ut när man delar den. "Muffinsen" är gjord på mörk choklad, smör och en massa andra godsaker. Ovanpå denna chokladskapelse hälls sedan en chokladsås. Till detta serveras "hemmagjord" vaniljglass gjord på äkta vanilj. Chef Bryan berättade att det beräknas gå åt ca 3500 Double Chocolate Lava Cakes den kvällen som de finns på menyn (med tanke på att det "bara" är ca 2500 gäster på båten är det många).  Naturligtvis fick vi smakprov, och den var mycket god och mycket mäktig. 

Chef Bryan

Jag och maken gick sedan till O'Gills där vi fick lära oss att teckna Kalle Anka. Det var kul, även om jag inte lär få anställning hos Disney som tecknare direkt...

O'Gills

Vi mötte upp Elisabeth och Roland och gick till Cabanas och åt lunch. Den här dagen hade de flera portugisiska rätter eftersom vi skulle ankra i Madeira dagen efter. Jag åt en mycket god fiskrätt, som jag tyvärr har glömt namnet på. 

Vår första kväll på båten gick vi till Guest Services och frågade om det fanns någon "Galley Tour" där man kunde få se köken ombord under resan. Det fanns 4 tillfällen som detta ordnades, och otroligt nog fanns det bara plats kvar på en av dem, så vi bokade direkt. Nu var det dags för rundvandringen, som var gratis. Vi startade i Lumiére's som inte var öppen för lunch den här dagen och fick sedan en mycket intressant rundvandring av köket som serverar både Lumiére's och Carioca's. 

Lumiére's
Närbild på rosen i taklamporna
Målningen är mycket vacker, och ger på plats illusionen av att rummet är böjt. 

rena blanka ytor överallt
det måste vara trång att arbeta här
Nybakade kakor till oss från en av dessertkockarna; Lisa
Diskavdelningen
Cariocas
Cariocas vackra draperi med mönster från Sao Paulo

Det var mycket intressant att se köket, men nu lockade poolen och solstolarna. Vi hittade solstolar, och bestämde oss för att det var dags att prova vattenrutschbanorna. Elisabeth och Roland valde att skippa dem och istället ta det lugnt vid poolen. Jag och maken åkte först Twist n' Sprout som rolig, och gick mycket fortare än man kunde tro. Det var bara två personer före oss i kö. 

Twist n' Sprout

Efter det skulle åka den fruktade AquaDunk. Jag har berättat om den tidigare, och hela resan velade jag fram och tillbaka ifall jag skulle våga. Aquadunk startar med fritt fall som sedan går utom båten.Vi gick upp till starten, som ligger på motsvarande däck 12 och jag undrade vad jag hade gett mig in på. Jag är rädd för höjder och det här var extremt högt. Det fanns ingen kö alls, och maken åkte gladeligen ner. Jag gick ut till killen som skötte nedsläppet. Plexiglasdörren öppnade sig och jag steg in. Det var perfekt utsikt över Atlanten, vilket jag gjorde mitt bästa för att ignorera. Armarna och benen i kors, och dörren stängdes. Killen frågade om jag var beredd, och jag svarade "nej, men gör det direkt ändå". Knattarnas röster hördes med nedräkning från tre och golvet öppnades. Jag skrek hela vägen, men jag gjorde det!!! Efteråt var jag darrig av adrenalinet. Maken åkte 5 gånger i rad innan jag vågade mig så smått upp för att se om jag vågade igen. En flicka på ca 8 år stod med sin mamma och försökte bestämma sig om hon skulle våga. Jag sa till henne att det inte var så farligt som man tror, och berättade att jag också hade varit rädd, varpå flickan sa att då kunde jag åka före så kunde hon titta på när jag åkte. Det var bara att bita i det sura äpplet och åka igen, samtidigt som jag höll masken för henne. Det var faktiskt inte lika hemskt andra gången. Man får inte filma under tiden som man åker, men nedan finns en POV video som visar hur det är. Titta på den och se om Du hade vågat. 

AquaDunk

På kvällen åt vi middag i Animators Palate. Det fanns mycket gott att välja på och jag valde:

  • Appetizer: Black Truffle Pasta Purseittes
  • Soup/Salad: Roasted Red Bell Peppers with Zucchini and Red Union
  • Entrée: Ginger Teriyaki dusted Angus Beef Tenderloin
  • Dessert: Cookies n' Cream Sundae

Allt var mycket gott, men höjdpunkten var utan tvekan huvudrätten. Köttet var otroligt mört, och smaken med ingefära och Teriyaki var perfekt. Under middagen ändrades gradvis bilderna från svartvita till färg, och på slutet var allt i färg. Då kom servitörerna ut med färgglada västar istället för svartvita och Sorcerer Mickey kom ut och dansade runt i restaurangen till allas glädje. 

Efter middagen gjorde Beatles Tribute bandet en improviserad spelning på pooldeck eftersom de hade varit så populära. Vi såg dem och gick sedan och tittade på folk i Lobbyn.

Nästa dag är det dags att gå iland: Madeira!

Alla bilder är privata och tillhör mig

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer