Disney Cruise Magic Transatlantisk reseberättelse del 9: Pirate Night och läkarmottagningen

Reseberättelse, Disney Cruise Line

Reseberättelse del 9: Söndag 25/5 Pirate Night och läkarmottagningen

Alla DCL kryssningar har Pirate Night på en av sjödagarna. Det mesta av dagen går i pirattecken, alla Pirates Of Carribean filmerna visas, menyerna i restaurangerna har pirattema, servitörernas klädsel är piratinspirerat, det finns frågesport om pirater, man kan träffa pirater som Captain Jack Sparrow och Kapten Krok, massor med gäster klär ut sig i olika grader och kvällen avslutas med en stor piratfest med fyrverkerier. 

På morgonen gick vi och hämtade Roland och Elisabeth eftersom vi skulle till Cabanas och äta frukost. Tyvärr var Elisabeth sämre och hade fått feber under natten. Hon stannade i hytten och vilade och vi gick och åt frukost. Roland tog med frukost till Elisabeth och jag och maken gick och tittade in på öppet hus i Oceaneers Club (en av barnklubbarna).

Marvel Academy på Oceaneers Club, där barn kan bli förvandlade till Iron Man med datorns hjälp.

Iron Man!

Mjölnir = Mjölner

Är det här man blir förvandlad?

Mickey Mouse Club, med spel och möjlighet att lära sig teckna
Toy Story Room
Pixie Hollows med utklädningskläder (för barn :( ) och älvteckningar att färglägga

Jag och Elisabeth bestämde att vi skulle gå till läkarmottagningen på skeppet eftersom hon hade varit dålig så länge och vi ville vara säkra på att hon inte skulle utveckla lunginflammation. Läkarmottagningen på båten har två läkare som arbetar där, samt sköterskor och fullt utrustade rum. De har öppet mellan 9.30-19 (med lunchrast) och vid övrig tid är minst en läkare alltid tillgänglig vid akuta besvär. Läkarmottagningen självständig gentemot DCL, så alla gäster betalar själva sin behandling. Jag följde med Elisabeth för att hjälpa till med att tolka om det skulle behövas. En mycket vänlig sköterska frågade efter Elisabeths besvär och sade att hon antingen hade ickereceptbelagd medicin som vi kunde köpa, eller så kunde Elisabeth få träffa läkare med undersökning vilket skulle kosta $140 + kostnader för eventuell medicin. Elisabeth valde läkarundersökning och vi fick flera papper att läsa igenom och godkänna eventuell behandling samt lista nuvarande mediciner och eventuella allergier. Inom 5 minuter efter att vi lämnat in papperna underskrivna blev vi visade in till ett litet behandlingsrum. Sköterskan kom och tog blodtryck och liknande och ett par minuter efter det kom läkaren. Det visade sig att han pratade tyska, vilket Elisabeth pratar flytande, så jag behövde inte tolka. Efter en full läkarundersökning förklarade läkaren att det var ett virus, och att lungorna var opåverkade. Läkaren gav Elisabeth några tabletter som skulle hjälpa henne att bli frisk snabbare och förklarade mycket bra vad de var till för och hur de fungerade. Han bedömde också att hon kunde röra sig fritt på båten i den takt hon själv orkade (vid tveksamheter angående smittorisk och vid alla symptom på magsjuka blir gästen satt i karantän i sin hytt för att inte smitta andra).  Det var en mycket positiv upplevelse av läkarmottagningen, med mycket snabb och proffsig service. Sluträkningen som drogs från Elisabeths kontokort blev $155 vilket är ungefär 1000kr. Beroende på försäkringsbolag, får man tillbaka det på sin reseförsäkring eller hemförsäkring. 

Elisabeth gick och vilade i hytten och jag, maken och Roland satte oss med en öl och tittade ut över havet. Det är en lustig känsla att vara mitt ute på Atlanten. Inte en båt i sikte och bara hav vart man än såg. Med jämna mellanrum blev vi påminda om att människor skräpar ner överallt, eftersom vi såg lite platsföremål flyta omkring lite då och då, som t.ex. en plastdunk, en lös boj, en platspåse o.s.v.. 

Vi gick och mötte upp med Elisabeth utanför Cabanas och åt en riktigt god lunch. Jag åt en fräsch sallad med en mycket god hallonvinägrett, flertalet goda räkor, "Scandinavian Meatballs" (något torra), pasta i god tomatsås och en god tonfiskkotlett. Till efterrätt åt jag en cocossupcake, cheesecake och lite glass. 

Roland gillade räkorna
Elisabeth tog lite av det som såg gott ut
Räkor och friterad Calemari

Efterrätter är gott!

Efter lunch tog vi på oss badkläder och gick till vuxenpoolen och läste lite. Det varma vädret hade värmt upp poolen så mycket att den nästan var lika varm som bubbelpoolen. Det var skönt att bada, men det var inte direkt svalkande. 

Dags för piratmiddag i Lumiére's. Sana och Jay var klädda i piratklädda precis som George. George frågade oss om vi var redo för piratkvällen, och jag råkade nämna att jag uppskattar piratmeyn eftersom "Pot Stickers" som bara finns att beställa då är en av mina favoriter på menyn (det skulle visa sig två dagar senare att han inte glömde det...). Alla fick Musse Pigg Bandanas för att kunna vara med i stämningen. Middagen var en riktig höjdpunkt. Jag beställde:

  • Appetizer: Pirates Golden Pot Stickers
  • Soup/Salad: Jerk Chicken Salad
  • Entrée: Treasure-of-the-Seas grilled Shrimp and seared Scallops on strings of pasta
  • Dessert: Crunch Time Sunday with Rum Raisin Ice Cream

Pot Stickers är små stekta och ångade degknyten med fyllning, den här varianten är en absolut favorit hos mig, speciellt eftersom de kommer med en stark currysås att doppa dem i. Vid slutet av middagen innan efterrätten började musik spelas och alla servitörer kom ut på rad dansandes efter huvudservitörerna som svängde piratflaggor. Gästerna uppmuntrades att dansa med och sedan var det Limbo! Det var roligt att se. 

Elisabeth och Roland i fina Musse Pigg bandanas tittar i menyn
Elisabeth gillade sin biff med sötpotatis
Roland var imponerad av storleken på biffen 
Min huvudrätt med pilgrimsmusslor och räkor var mycket god
Maken valde revbensspjäll
Dags för dans!
En glad Sana
Jay!
Efter middagen gick vi och var med i piratfrågesport, vi kände igen en hel del av frågorna från förra sommarens kryssning i Medelhavet. Tyvärr kom vi inte ihåg svaren :( Det gick inte så bra, men det var roligt! Vi gick på kvällens föreställning som var ett Beatles tributeband. De var faktiskt bra, och mot slutet av föreställning stod publiken upp och dansade i gångarna. 

Vi gick ner i hytten och hittade den här figuren på sängen:

Vi ordnade bra platser för Piratfesten ett däck över scenen, så att vi slapp den värsta trängseln. Underhållningspersonalen gjorde ett bra jobb med att få publiken på bra humör innan de olika Disneykaraktärerna dök upp i sina piratkläder för att dansa med publiken. Vi såg Pluto, Piff och Puff, Långben, Kajsa, Kalle, Mimmi, Kapten Krok och Smee och när sedan pirater försökte ta över skeppet kom PiratMusse flygande genom luften och rädda dagen. Efter det blev det storslagna fyrverkerier. 

Massor med gäster som ville se showen
Fullt ös på scenen

Efter fyrverkerierna gick Roland och Elisabeth och lade sig, medan jag och maken ville titta in på Piratbuffén som bara dukas upp på Pirate NIght. Här fanns det massor med god mat och fantastiska piratskulpturer gjorda av vattenmelon. Vi var inte särskilt hungriga, så maken åt "bara" ett Turkeyleg och jag åt två nygjorda crêpes med lite tillbehör. Mätta och belåtna gick vi och lade oss, ställde fram klockan en timme och  somnade snabbt. 

Crepes 

Nästa inlägg är dag 10: en riktigt solig dag, som vi tillbringar vid poolen. Vi kanske vågar åka Aquadunk, den hiskeliga vattenrutschkanan.

Alla bilder är privata och tillhör mig 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer