Disney Cruise Magic Transatlantisk reseberättelse del 8: En sysslolös dag till sjöss

Reseberättelse, Disney Cruise Line

Reseberättelse del 8: Vi väljer en sysslolös dag

Vi vaknade upp och gick som vanligt till frukost i Cabanas. Handduksdjuret som Ali hade gjort kvällen innan var fortfarande uppe till diskussion huruvida det var en Lama (enligt mig) eller en Dinosaurie (enligt maken. Döm själva:

Lama eller Dinosaurie?

Frukosten var som vanligt god, och en omelett är väl aldrig fel? Några amerikanska blåbärspannkakor med lönnsirap smakade också bra ;)

Svärmor; Elisabeth, mådde fortfarande inte bra, men hon sa att soppan från kvällen innan var riktigt god. Den var perfekt till hennes onda hals, med buljong, goda grönsaker och kyckling. Vi bestämde oss för att gå bort till vuxenpoolen efter maten för att njuta av det fina vädret. De andra dagarna hade det varit lite halvmolnigt och ganska blåsigt, men nu sken solen. Vi hittade solstolar i solen och en till Elisabeth bredvid oss i halvskuggan. 

Jag gick som vanligt till föreläsningen "Anyone Can Cook". Jag fick gå själv, eftersom maken tillsammans med Roland och Elisabeth hellre stannade uppe vid poolen. Chef Ryan var tillbaka och gjorde ännu en gång en förrätt, och den här gången gjorde han Pan Seared Arctic Char with olive Oil Potatoes, Rosemary Tomato Emulsion & Wilted Kale. han berättade att fisken var mycket lik lax, men saknade den där övertagande smaken som lax har. Arctic Char översätts på svenska till Fjällröding. Vi fick alla ett smakprov efter demonstrationen tillsammans med ett gott Chardonnay och jag måste säga att det här var nog den godaste fiskrätt som jag någonsin har ätit. Jag har receptet, så det ska definitivt provas här hemma även om det blir med lax.  

Man kanske skulle köpa sig ett par Musseöron?

Jag gick tillbaka till poolen och läste ut en av böckerna jag hade tagit med mig. Till lunch orkade vi inte ens gå iväg till Cabanas, utan det fick bli "snabbmat" från pooldeck. Jag valde Shawarmas igen. Den här gången bad jag om utan bröd och alla andra tillbehör som grönsaker och olika röror. Jag fick en tallrik med lite av allt på och täckt med Shawarmaköttet. MUMS! De andra valde lite av varje. Efter lunch tittade vi i Navigatorn och hittade mängder med olika roliga saker att göra, men vi bestämde oss för att bara ta det lugnt och ägna oss åt poolhäng hela dagen. Efter ett tag valde Elisabeth att gå ner i hytten och vila sig så att hon förhoppningsvis skulle orka med att följa med till middagen på kvällen. Jag, maken och svärfar Roland bestämde oss för att prova "Drink Of the Day" (DoD). Varje dag fanns en ny drink att välja på som var lite rabatterad jämfört med de andra. DoD kostar ungefär $4.50 d.v.s. ca 30 svenska kronor. Dagen DoD var Deep Blue Sea. Jag har ingen aning vad som var i den, men god var den :)

Poolhäng

Elisabeth ordentligt påklädd innan hon gick och vilade. Roland gillade DoD

Middagen på kvällen var i Lumiére's och vi hade den traditionella Franska menyn. Det fanns så mycket gott att välja på att jag förutom förrätten helt enkelt bad Sana att välja. Till förrätt visste jag att jag ville ha escargot (sniglar) som jag har lärt mig att äta just på DCL. Det är verkligen ett perfekt tillfälle att prova nya saker. 

  • Appetizer: Escargot Gratinée 
  • Soup/Salad: Onion Soup Gratinée with baguette and Gruyere Cheese
  • Entrée: Ovenbaked Salmmon Royal with Horseradish Crust
  • Dessert: Grand Marnier Sufflé 

Jag var inte överförtjust i soppan eftersom jag inte gillar smakstark ost, men huvudrätten var riktigt god. Den krispiga ytan av rädisor på laxen gav extra smak och passade förvånansvärt bra till. Efterrätten var också god, även om jag tycker att suffléer är lite överreklamerat. Till efterrätt hade Elisabeth sagt till Sana att hon inte orkade efterrätt. Sana frågade om det inte var någonting som hon ville ha, varpå Elisabeth svarade: Nothing. 

Elisabeth fick "Nothing" till efterrätt

Lagom till att maten kom in presenterades tre danspar. Det var två danspar i riktiga balkläder samt Skönheten och Odjuret (Belle and the Beast). De dansade vals i restaurangen innan de till applåder gick ut igen. De yngre barnen var mycket entusiastiska, eftersom Beast inte gör många framträdande alls. 

Efter middagen Elisabeth och Roland och tillbaka till hytten, medan jag och maken gick till nattklubben Fathoms och tittade på "Sea Farer's Saga". Det handlade om 4 olika karaktärer på scenen där publiken skulle avgöra vem som ljög. Det var mycket underhållande. 

Sea Farer's Saga

Vi satte oss sedan på våning 4 vid lobbyn. Vi hade bra utsikt över lobbyn i plan 3 och alla som kom på vårt plan. Det är en perfekt plats för att koppla av, samtidigt som det finns mycket att titta på. När vi satt där kom Kalle ut på plan 5 och vinkade till alla längre ner. 

Det var lugnt överallt och Kalle kunde gå runt och vinka till alla människor tillsammans med sin "handler". (Alla figurerna har en person som följer med dem eftersom de flesta figurerna inte kan prata) Vi tänkte gå ut på deck och jag hamnade nästan rakt i armarna på Kalle. han vinkade åt mig att komma fram, och jag fick en stor kram av honom. Awww 

Jag och Kalle

När jag vände mig om stod Musse och Mimmi där. De poserade för kameran och sedan vinkade de mig till sig. Det är inte utan att jag kände sig lite "starstruck" 

Captain Mickey and Minnie med en beundrare

Nästa del i reseberättelsen: Sjukdom och Pirate Night!

Alla bilder är privata och tillhör mig

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer