Disney Cruise Magic Transatlantisk reseberättelse del 7: Ännu en dag till sjöss, men massor att göra

Reseberättelse, Disney Cruise Line

Reseberättelse del 7: Till sjöss

Vi startade dagen med frukost i Cabanas som vanligt. Varma tomater och varm sparris är mycket gott på morgonen, och en portion bacon till det och lite rostat bröd. Man kan knappt ha det bättre. Vi träffade Jay i Cabanas, han hade frukosttjänst i Cabanas, det är långa dagar de arbetar. 

Efter frukost gick jag och maken och såg del tre i Anyone Can Cook. Den här dagen var det dags för dessert: Applestrudle! (apfelstrudel). Det var inte Chef Ryan den här gången, eftersom desserten inte riktigt är "my thing" som han uttryckte det (han var dock på plats och tittade på). Istället hade vi chefen över alla som gjorde desserter på båten; Chef Kenny från Trinidad Tobago. Chef Kenny berättade om hur köket på båten är uppbyggt med de 13 personerna som bara gör desserter och bröd. 5 stycken arbetar enbart med att baka bröd och kakor, 3 av dem arbetar nattskift, så att croissanter och pastries är färdiga i tid till frukost. Av resterande 7 arbetar en enbart i Palo, och de resterande gör efterrätter till lunch och middagen. Chef Kenny förklarade tydligt hur fyllningen blir bäst till en Applestrudle, men framför allt gjorde han degen och berättade om den. Efter att degen var klar skulle man sträcka ut den med händerna tills den i princip var genomskinlig. Degen var en boll med en diameter på ungefär 15 cm. Den här degen lyckades han sedan täcka ett helt bord med, det var dessutom deg över som hängde på sidorna som han skar bort. Det var helt otroligt att se. Smakprovet var som vanligt gott, och vaniljglassen (naturligtvis gjord på båten) var ännu godare. Det vita dessertvinet till passade perfekt till efterrätten. 

Vi gick sedan och hämtade träningskläderna i hytten och gick till gymmet. Här finns det mesta i utrustning och löpbanden och träningscyklarna står vid fönstret, så att man kan se ut över havet under tiden som man tränar. Jag valde dock en crosstrainer och stoppade in hörlurarna och såg en av filmerna på displayen på crosstrainer: Rataouille! 

Träning

Efter träningen mötte vi upp svärföräldrarna i Cabanas där jag åt räkor, en  fräsch sallad och nudelwok samt romrussinglass. Svärmor och svärfar satte sig i vars en solstol efteråt, eftersom svärmor inte mådde särskilt bra. Hon hade fått en rejäl förkylning, Jag och maken gick till O'Gills, som är en pub. På eftermiddagen är här ofta någon form av underhållning eller frågesport. Jag ville vara med i Disney Trivia, och vi parade oss ihop med ett annat par från vår Facebookgrupp. Frågesporten var mycket rolig, och sällskapet var ännu roligare. Tyvärr gick det inte så bra för oss. Vissa frågor kunde vi utan minsta tvekan, medan andra hade vi ingen aning om svaret. Vi hade iallafall roligt. Varje pub/bar på DCL har en egen inredning och en egen drinklista. Keys är en sofistikerad pianobar med coctails och martinis, Fathoms är en nattklubb med en lång drinklista, poolbarerna har många läskande fruktiga drinkar och O'Gills ska vara en typisk irländsk pub med bl.a. Guinessdrinkar. Jag provade en "Chilled Leprechaun" som bestod av Irish Cream, Kahlua, Vodka och vaniljglass. Den var riktigt god, och inte alls så stark som det låter. 

Vi gick och letade upp svärföräldrarna och gick och satte oss i aktern för att ta det lugnt. Det var lite svalare, men inte så att man frös. Maken såg en stor havssköldpadda i vattnet. Efter en stund gick svärmor och lade sig i hytten för att vila eftersom hon mådde sämre. 

Vi klädde och om gick ner för att hämta svärföräldrarna till kvällens middag i Cariocas. Tyvärr mådde svärmor inte bättre, utan hade fått rejält ont i halsen och orkade inte följa med till middagen. Utanför restaurangen mötte vi Sana som delade ut bakteriedödande servetter. Han frågade direkt efter svärmor, och erbjöd sig att ordna mat till hennes hytt. Vi avböjde eftersom vi tänkte gå upp på pooldeck efter middagen och ordna något till henne. Vi hade precis fått in vår förrätt när George (head waiter) kom till vårt bord och undrade hur det var med svärmor. Han frågade om vi ville att han ordnade mat till henne. Vi berättade hur vi tänkte göra, men han undrade om han inte kunde få ordna något lättare till henne som kycklingsoppa eller lite pasta. Det lät perfekt med kycklingsoppa, så vi samtyckte, men bad att vi skulle få ta det med oss istället för att en servitör skulle gå till hytten med det (vi ville inte väcka henne). 

Till middag valde jag:

  • Appetizer: Smoked Salmon and Creme Cheese layers on Pumpernickel
  • Soup/Salad: Califlower soup with Almonds and Truffle
  • Entrée: Morel Mushroom pasta with Chicken
  • Dessert: White Chocolate Panna Cotta 

Det här var nog den godaste menyn på hela resan. Allt var perfekt, även om förrätten var lite väl mäktig och allt var så gott att jag inte orkade äta upp all huvudrätt eller ens efterrätten. Efter middagen kom George med tre skålar soppa samt en stor portion glass på en bricka så att vi kunde bära det med oss. Vi förstod senare att han hade bett en av kockarna att laga det här speciellt för oss, eftersom kycklingsoppa inte fanns på någon meny. Vi gick upp till svärmors hytt med maten och gick sedan en lite stund ut på deck. Svärfar gick sedan till hytten och jag och maken avslutade kvällen med en föreställning av Lynn Trefzger, buktalaren som vi sett tidigare. Hon gjorde en fullsatt show enbart för vuxna sent på kvällen. Du kan se ett Youtubeklipp med Lynn längre ner i inlägget, det är dock inte min video, eftersom man inte får filma eller ta foto under föreställningar. 

Lynn

I väntan på showen

Vi gick och lade oss och satte ännu en gång fram klockorna en timme. 

Nästa dag är en sjödag med fantastiskt väder = poolhäng!

Alla bilder är privata och tillhör mig

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer