Disney Cruise Magic Transatlantisk reseberättelse del 6: En avslappnande dag till sjöss

Reseberättelse, Disney Cruise Line

Reseberättelse del 6: Torsdagen den 22/5 Till sjöss

VI vaknade upp i tid, eftersom vi fuskade och ställde klockan. Vi valde att inte äta buffé i Cabanas, utan bestämde oss för att prova brunch istället. På de längre resorna finns det ofta brunch att välja på under "seadays". Lumiére (den eleganta restaurangen) hade brunch mellan 9-12.30. Som vanligt är det svårt att begränsa sig, eftersom allt såg så gott ut. Menyn var stor, och mängder av både frukost och lunch rätter att välja på. 

Jag valde bl.a. frukttallrik med blandade bär och frukter, parmaskinka med sparris och varm kycklingsallad. Det var mycket gott och servicen var som vanligt perfekt. Vi hade två servitörer som bara hade vårt bord och ett till, restaurangen var inte ens halvfull. Trots den goda maten och den lugna stämningen var vi överens om att vi i fortsättningen skulle äta frukost i Cabanas. Buffén där passar oss bäst. 

Efter brunchen gick jag ensam till ett nytt avsnitt av Anyone Can Cook. Chef Ryan var tillbaka och den här gången gjorde han Seared & Poached Halibut with Snap Peas & Salsa Verde. Det var intressant att höra honom berätta om hur rätten kom till och att det var expresident Bill Clintons favoriträtt. han var tydligen ofta i New York när Chef Ryan arbetade där, och efter att första gången blivit serverad rätten där, ville han alltid ha den när han kom till restaurangen. Chef Ryan gjorde den alltid till honom, trots att den inte fanns på menyn. 

Kandelabern i Lobbyn är ny

Under tiden som jag var på föreläsningen, så var maken och spanade ut över Atlanten och såg då delfiner. De var dock så pass långt bort att det var svårt att vara helt säker. 

Delfiner? 

Resten av dagen låg vi i en solstol och läste lite. Tyvärr blåste det ganska rejält, men det var fortfarande varmt. Eftersom vi hade ätit brunch hoppade vi över lunchen, och lite senare valde vi bland all snabbmaten på pooldeck. Vi valde alla olika saker, och när vi åt tillsammans, så hade någon pizza, någon korv med bröd, någon hade chickenfingers och själv var jag nära att välja en varm panini. Till slut blev det dock en Shawarma som liknar kebab och är gjort av lammkött. Till det fanns det flera olika grönsaker och röror att välja på. Jag blev väldigt förtjust i smaken och åt det flera gånger under resan. Lite färsk frukt till efterrätt var inte heller helt fel. Färsk ananas, vindruvor och olika melonsorter är lagom läskande i värmen. 

Sportsdeck med möjlighet till basket, fotboll, fussball och pingis. 

Den ena vattenrutschbanan "Twist and Sprout", vattenlekområdet samt den minsta familjepoolen. 

Här syns "Twist and Sprout" bättre. 

N��r vi var mätta och belåtna gick vi till biografen och såg Frozen/Frost. Det är inte underligt att det är den mest inkomstbringande tecknade långfilmen någonsin. Det var roligt att se de små flickorna i publiken som sjöng med i flera av sångerna. De kunde hela "Let it go" utantill. 

Innan middagen gick vi tillbaka till vår hytt och duschade och bytade om. Vi hade lämnat in kläder till tvätt dagen innan och de var redan tillbaka. Det är mycket prisvärt att lämna in tvätt på båten. Jag har en klänning som jag är mycket förtjust i som måste kemtvättas, och den tog jag med mig. För $8 (ca 50kr) var den redan kemtvättat och struken. En skjorta kostar $3,50 att få kemtvättad och struken och halva priset för bara strykning, d.v.s. $1.75 (ca 12kr). 

Middagen var i Animator's Palate och den här kvällen var det ingen show. Det är trots det en mycket vacker restaurang, och vår favorit. Det var som vanligt roligt att träffa Sana och Jay igen. Maten på DCL är fantastisk, med det är servitörerna som gör maturpplevelsen otrolig. 

Jag valde:

  • Appetizer: Caramelized Bay Scallops on Leek an Sun-dried Tomatoe Risotto
  • Salad/Soup: Crispy Romaine and Chicory Leaves with smoked Turkey, Avocado, Tomatoe, Eggs and Chives
  • Entreé: Jumbo shrimp and Porchini Muschroom Tagliatelli
  • Dessert: No Sugar Added Lavender Infused Crème Brûlée

Jag älskar Crème Brûlée, och väljer ofta det när jag äter ute, och gör det gärna själv. Det här var troligtvis den godaste jag någonsin har ätit! Jag var proppmätt innan den kom in, men jag kunde inte låta bli att äta upp hela ändå. Vi var mätta allihop, så vi gick och satte oss i Lobbyn och tittade på folk. Det är är nog min favoritsysselsättning på DCL, att sitta i lobbyn, se ut över havet genom de stora runda fönsterna och titta på alla andra gästerna. Det är så roligt att se de små barnen som tultar fram och rätt som det är får syn på en av Disneyfigurerna och hela ansiktet bara skiner upp. 

Rapunzel är på väg att möta små och stora fans

De olika karaktärerna är alltid noga med att personligheten såväl som utseendet ska stämma med figuren.

Långben är en kul typ

Han spexar ofta och poserar gärna.

Att bara sitta ner och slappna av och njuta av att man är på semester, och dessutom mitt ute på Atlanten är inte fy skam. Mätta och belåtna gick vi och lade oss och ställde ännu en gång fram klockan en timme. 

Nästa dag är ännu en dag till sjöss, kan man tröttna på att slappna av vid poolen? 

Alla bilder är privata och tillhör mig

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer