Disney Cruise Magic Transatlantisk reseberättelse del 5: Till sjöss

Reseberättelse, Disney Cruise Line

Vi vaknade av att telefonen ringde, det var mina svärföräldrar som undrade var vi blev av. Vi hade bestämt möte för att gå till frukost. Efter en heldag i solen på Castaway Cay och eftersom vi hade vridit tillbaka klockorna en timme, så sov vi helt enkelt klockan 9. Efter det gick vi upp i tid och åt frukost klockan 9 varje dag, eftersom vi inte ville drabbas av jetlag när vi kom hem. En timme är ju inte så farligt, men 6 timmar på en gång gör inte kroppen glad. 

Efter en god frukost, även om vi inte var särskilt hungriga med tanke på att vi hade vaknat 10 minuter tidigare, så började vi fundera på vad vi skulle göra resten av dagen. Varje kväll vid turndown service får man navigatorna för nästa dag och där finns allt listat som händer. Vi tittade alltid i kolumnen för "adults only" först, eftersom det är ganska skönt att slippa andras barn, när man nu har lämnat sina egna hemma. 😊 

Den här hiskeliga vattenrutschkanan kanske vi vågar åka efter ett par dagar. Kanske...

En av familjepoolerna som oftast var full med barn

Långben spelar "Goofy"

Kalle vid familjepoolen

Det första som jag och maken fastnade för var en av mina favoriter på DCL; "Anyone Can Cook". Varje dag som vi var till sjöss erbjöds det här 10.30. En av kockarna på skeppet lagar en exklusiv rätt och går igenom steg för steg hur man gör (tyvärr får man inte laga mat själv). Efter detta, så får alla ett smakprov på rätten och prova ett vin som passar till. Naturligtvis får man receptet med sig hem. Först ut var en förrätt bestående av risotto med späda ärtor, snökrabba samt snabbinlagda kryddstarka körsbärstomater. Kocken var Chef Ryan som är ansvarig för att maten på DCL:s 4 skepp håller samma höga standard, och att alla kockarna håller Disneys höga standard. Under tiden som han lagade maten kunde vi ställa frågor, och han berättade också mycket om sitt liv. Med tanke på att han bara är 32 år, så är det inte illa att han har varit chefskock på Hilton i New York. Han började arbeta i kök som 12-åring och fick sitt första riktiga jobb med ansvar i ett kök när han var 14! Risotton var riktigt god, och det vita vinet passade perfekt till (även om ett helt glas hade varit ännu godare). 

Vi gick sedan och letade upp svärföräldrarna som satt ute vid vuxenpoolen och njöt av det fina vädret. Efter lite kvalitetstid i solstolarna så gick vi till Cabanas och åt lunch. Den här dagen hade de en riktigt god köttfärslimpa som vi alla provade. Naturligtvis blev det räkor också och lite annat smått och gott. 

Svärfar njöt av vädret trots molnen.

Svärmor slappnade av med en bok. 

Vi slappade vid poolen och läste lite innan det var dags att byta om till middagen. Vi åt i Lumiére's som är en vacker restaurang inredd i stil från Skönheten och Odjuret. Kvällens tema för menyn var smaker från Karibien. 

  • Appetizer: Conch Fritters with Jacama, Lime and Cilantro Slaw
  • Soup/Sallad: Tossed Fields Greens "Dominique"
  • Entré: "Bonaire Style" Seafood Fettuchine with Shrimp, Scallops and Snapper
  • Dessert: Sweet Temptation: Spice Island Chocolate Cake, Banana Cocout Cream, Tropical Passion Fruit Cheesecake

Som vanligt var det mycket gott, men det bästa var utan tvekan efterrätten. Den där Cheesecaken var så god att jag ångrade att jag inte tog en stor av den istället för tre små olika. 

Jag funderar på vad vi ska välja att göra. 

Efter maten gick jag och maken och såg Lynn Trefzeger som är en buktalare. Hon var riktigt rolig, och publiken uppskattade verkligen hennes uppträdande. Hon hade flera olika "dockor", bl.a. en kamel som inte var helt nykter. Det roligaste var dock när hon tog upp ett antal frivilliga ur publiken som fick agera dockor. Hon var otroligt duktig, och har varit på DCL flera gånger. 

Klockan 10 på kvällen var det öppet hus i Oceaneers Lab för vuxna. Under tiderna där barn finns i klubbarna är inga föräldrar tillåtna mer än att hämta sina barn. Banklubben för barn 3-12 har två olika lokaler, och barnen kan själva välja vilken som de föredrar. Oceaneers Club är lite mer inriktad på de yngre barnen, och Oceaneers Lab är mer inriktad på de lite äldre med tanke på aktiviteter o.s.v.. 

Handtvättningssmaskin gör det roligare för barnen. Alla måste tvätta händerna innan de får komma in. 

Under dagarna finns det mängder med aktiviteter här och olika lekar, medan det på kvällarna finns film för de barn som vill ta det lugnt.

Craft studion har ofta olika projekt för barnen som scrapbooking, origami eller annat kul.

Ljusbordet kan användas till mycket, och här kan man också få lära sig att göra egna serierutor. 

Naturligtvis finns det flera olika dataspel. Den här varianten kan spelas av flera barn samtidigt. De har vars en kontroll och slåss mot piraterna genom att samarbeta. 

Förberedelse inför tillverkning av Flubber

Kranar i barnhöjd för att tvätta sig efter experiment

Vi tittade runt lite och spelade lite datorspel och sedan fanns det en spännande aktivitet. Vi fick göra "Flubber" d.v.s. ett mellanting mellan slime och studsboll tillsammans med den överaktive "Professor Make-O-Mess". Alla som var på plats hade roligt, och det var kul att få prova på en aktivitet som föräldrar aldrig får vara med på annars. Nedan finns en video från Youtube som en annan familj har filmat. Vår professor var mycket roligare, och vi hade inga barn närvarande. Det tog dessutom ca 20 minuter från början till slut, och vi skrattade nästan hela tiden. om vi sa emot professorn, så sprutade han vatten på oss, och en dam trillade av sin pall (2 gånger!)

Det var roligt att göra Flubber

Ali hade gjort en elefant till oss och satt på mina solglasögon.

Klockorna skulle ställas fram en timme igen... 

På väg till hytten i en lång korridor

Nästa dag är ännu en dag till sjöss - inget land i sikte!

Alla bilder är privata och tillhör mig

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer