Disney Cruise Magic Transatlantisk reseberättelse del 1 : Flyg och Disney's Animal Kingdom Lodge

Reseberättelse

Reseberättelse del 1 : Flyg och Animal Kingdom Lodge

Den 17:e Maj var det äntligen dags att påbörja vår efterlängtade 12 nätters Transatlantiska kryssning på Disney Cruise Lines Magic. När vår nedräkning började så var lite över 400 dagar, och så plötsligt en dag är det dags!  

Trött

VI flög med SAS utan missöden till Orlando via Washington. I Washington hade vi 3 timmars väntetid vilket var tur. Det tog över en timme att gå igenom immigration och customs. För oss icke-amerikanska medborgare var kön lång och enbart tre tjänstemän som skulle avgöra om vi skulle släppas in i USA. Vi blev insläppta, och efter att ha tagit oss sista delen till Orlando så gick vi bort till Disneys del av flygplatsen. Det är då den fantastiska servicen börjar!

Magical Express disken

På Orlandos Flygplats (MCO) har Disney en disk som de kallar Magical Express. Redan när du kommer längre bort ser du glada medarbetare som vinkar dit dig. Du berättar vad du heter och vilket Disneyhotell som du ska till och blir visad till rätt linje. Du anmäler dig till denna service innan du åker hemifrån. Vid slutet av din linje står en ny medarbetare som visar dig till din buss. Buss mellan flygplatsen och något av Disneys 20 hotell är gratis.Bussarna väntar oftast inte längre än 15-20 minuter innan de kör. Varje buss går till ca 3 hotell, och Magical Express är tillgängligt dygnet runt alla dagar på året.  

Vår buss

Efter att ha släppt av andra gäster på två hotell kom vi fram till vårt hotell: Animal Kingdom Lodge! I somras blev vi medlemmar i Disney Vacation Club, som är en form av extremt flexibel andelslägenhet inom Disneyhotell. Vi kan använda våra poäng på de flesta Disneyhotell och på hotell jorden runt, men Animal Kingdom Lodge är vår "home resort". Den här resan "betalade" vi lite mer poäng och lyckades få Club Level, vilket innebar att vi fick tillgång till Concierge service och lounge där det serverades mat, småvarmt och dricka under hela dagen. Det var definitivt värt varenda poäng!

Utsidan
Lobbyn

Hotellet är helt otroligt vackert och är för tankar till Afrikas vackra natur. I lobbyn finns det mängder av olika konstverk, sköldar och masker från olika delar av Afrika och även dekoren på rummen är inom temat. Utanför hotellet finns det savann med djur som går fritt, bl.a. zebror, antiloper, strutsar och giraffer, som man kan se från balkongen. Vid incheckningen fick vi våra Magic Bands som fungerar som rumsnycklar, inträdesbiljetter, fastpassbiljetter (förbokning för att slippa köer) och även betalningsmedel i parkerna om man vill)

Utsikt från vår balkong
Zebror
Den röda är min!

Efter att ha njutit av utsikten, och skymtat lite djur i mörkret (klockan var nu 22.30 lokal tid och svenska tid var 04.30). Vi var riktigt trötta och slängde oss i sängarna och jag somnade nog innan huvudet nådde kudden. 

Nästa inslag: Mer om Animal Kingdom Lodge och dags för den enda Disneyparken under resan; EPCOT! 

Alla bilder är privata tillhör mig 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar