Disney Cruise Magic Transatlantisk reseberättelse del 2 : Animal Kingdom Lodge + Epcot

Reseberättelse, Walt Disney World

Reseberättelse del 2:

Efter en efterlängtad natts sömn, även om det var lite väl kallt i rummet för oss, så gick vi till vår Kilimanjaro Club Lounge och åt frukost. I USA ingår nästan aldrig frukost på hotellen, men eftersom vi bodde på Club level så satt vi där på våning 6 med utsikt över den otroliga lobbyn och njöt av vår frukost. Det var inte någon stor frukost, men mer än tillräcklig, med gröt el quinoa, flingor, kaffe, espresso, te, juice, bagels, mängder med frukt, yoghurt och flera olika sorters kakor. 

Lobbyn

Från hotellets "innergård"

Äkta masajsköldar i lamporna

Vi var mycket sugna på att gå på upptäcktsfärd på vårt hotell, men det fick vänta. det var dags för :

Framför "golfbollen"

Kajsa Kalle och Långben 

EPCOT! Epcot är tillsammans med Magic Kingdom min favoritpark av alla de som jag har besökt, och här finns massor att göra. Under våren har Epcot ett speciellt tema: Epcot Garden and Flower Festival. Det finns mängder med olika föreläsningar och "happenings" i hela parken, och speciella områden med t.ex. fjärilar och kolibrin. Hela området på Epcot är dekorerat med blommor och det mest synliga exemplet är nog alla "topiarys" dvs buskar som är figurklippta. Här finns allt från Kalle Anka till Snövit formklippta till perfektion.

Jag och Bärgar'n

Phineas och Ferb

Bambi, Stampe och Blomma

Från alla Disneyhotell går det gratisbussar till parkerna ungefär var 10 minut, så vi hoppade på Epcotbussen och var framme 20 minuter innan parken öppnat. Jag rekommenderar alltid att man är på plats före öppning, för att hinna med så mycket som möjligt i parken innan köerna blir för stora till de populäraste attraktionerna. 

Vi började med att åka Living with the land som handlar om hur människan lever i harmoni med naturen, och hur vi kan använda naturen för att odla mat utan att förstöra den. Den bästa delen är att få åka in i växthusen som visar på otroliga försöksodlingar, bl.a. vertikalodling och odlingar utan jord som doppas i näringslösning. Efter det åkte vi de två mest populära attraktionerna på Epcot: Soarin och Test Track. Det är mina absoluta favoriter, och längst ner kan du se två youtubevideos (POV) om hur det är att åka dem. 

Papaya

Odlingar med minimal yta

Kakao

Det började bli dags för lunch och vi lämnade den delen av Epcot som kallas Future World och begav oss till World Showcase, där flera olika länder är representerade. I Canada passade jag att äta en Dole Whip (som ananas-mjukglass) med cocosrom MUMS och sedan kom vi till Storbritannien där vi åt lunch: Fish and Chips! En god lunch senare (samt välförtjänt paus) tittade vi in i den charmiga teaffären och tittade på en engelsk trädgård innan vi fortsatte in i Frankrike. I Frankrike blev vi underhållna av en kille med otrolig balans. Flera stolar stod staplade i underliga vinklar och underst stod de på fyra glasflaskor. Det blåste ordentligt, och han var så högt uppe, att det knappt gick att titta på honom. Det kändes som om han skulle trilla ner vilken sekund som helst. 

Englands paviljong har typiska hus

Peter Pan

Killen i Frankrike hade bra balans

Fy! Det går knappt att titta på 

Vi fortsatte till Marocko och tittade i de mysiga gränderna och pausade i svalkan inomhus. Det är varmt i Florida i Maj! I Japan såg vi den här fantastiska gruppen som slog i takt på sina trummor, de var samspelta och det måste ta stor kraft att få till den rätta snärten. 

Marocko

Svalt och skönt i skuggan

Tjejer i Japan bjöd på show

USA:s paviljong ligger som väntat i mitten av World Showcase och trötta i fötterna satte vi oss ner och pausade och gnagde på ett rökt kalkonlår. 

Ett litet kalkonlår, notera mitt röda "Magic band"

Efter USA kommer Italien med en omgivning som ska efterlikna Markusplatsen i Venedig. Efter att ha njutit av de vackra byggnaderna och de fina gondolerna fortsatte vi till Tyskland. De stoltserar med modelljärnvägar, kyrkspel och gökur, för att inte tala om en karamellaffär. Det luktade så gott här inne att jag fick gå ut, efter kalkonlåret hade jag ändå inte orkat äta mer :)

Kina och Norge gick vi ganska snabbt igenom, för vi var trötta efter sömnbrist och tidsomställningen. Vi bestämde oss för att åka tillbaka till hotellet och ta det lugnt. det var dock en sak som vi aldrig missar när vi är på EPCOT: Mexico! Mexicos paviljong har en stor pyramid och inuti den råder det alltid kväll och här finns det marknadsstånd, en restaurang och en attraktion. Vi åker alltid attraktionen som heter: Gran Fiesta Tour Starring The Three Caballeros. Man åker i båtar och får se olika scener och dockor som är typiska för Mexico samtidigt som José och Panchito letar efter Kalle Anka. Den är underhållande och samtidigt en lugn åktur. 

Inuti pyramiden finns den här lilla pyramiden

Marriachibandet spelade

Vi åkte tillbaka till hotellet och satte oss på balkongen och fick se flera giraffer nära, samtidigt som zebror och en struts kom förbi. Antiloperna var och nära vår balkong vid flera tillfällen. När det började bli dags för middag åkte vi först upp till Kilimanjaro Club Loungen och där fanns det öl, vin, läsk och juice tillsammans med smårätter från de två fina restaurangerna på hotellet; Jiko och Boma. De var så goda att vi inte orkade någon middag. 

Efter att ha gått en runda på hotellet och sett fler djur och bl.a. kommit nära en gnu åt vi några efterrätter, innan vi trötta stöp i säng. 

Giraffens syntes bra från balkongen

På femte våningen fanns vårt rum

Nära, nära

Poolområdet var stort och inbjudande

Vilken utsikt!

Nästa dag var det äntligen dags för kryssningen!

Alla bilder är privata och tillhör mig

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar