Disney 2016

Vad händer i Disney under 2016?

Den allra största nyheten kommer i slutet av 2016 när en helt ny Disneypark kommer att öppna. Shanghai Disney kommer att bli den sörsta Disneyparken till ytan och kommer att ha flera unika attraktioner.

På Disney Hong Kong har arbetet med ett nytt område och en ny attraktion som ska vara Iron Man inspirerat pågått sedan 2013. Planerna är att attraktionen ska öppnas någon gång under 2016.

Disneyland Paris har inga nya attraktioner på gång, vilket inte är underligt med den expansion som Walt Disney Park har genomgått. Däremot har de meddelat att de kommer att renovera en hel del attraktioner och områden under 2016. Detta är välbehövligt, parkerna var i sämre skick än vad jag tidigare har varit med om.

Tokyo Disney kommer att börja med en expansion av Fantasyland liknande den som gjordes på Magic Kingdom på Walt Disney World. Inga detaljer har dock släppt om vilka attraktioner som kommer att ingå, och när det ska stå färdigt.

Disneyland i Kalifornia kommer att stänga flera av sina attraktioner permanent och vissa under hela 2016. Detta eftersom de kommer att bygga ett helt Star Wars Land. Inga konkreta datum har släppts, men området kommer säkerligen inte att vara färdigt under 2016.

På Walt Disney World i Florida fortsätter expansionen med Avatarland som ska stå färdigt under 2017 på Animal Kingdom. Här kommer även en ny kvällsunderhållning eftersom Animal KIngdom aldrig har fyrverkerier (och ballongförbud) av hänsyan till djuren. På Hollywood Studios har redan flera attraktioner stängt för att lämna plats för den nya expansionen av Toy Story Land och Star Wars Land. Ett par attraktioner kommer också att utökas eller få ett ändrat utseende. På EPCOT kommer äntligen den nya Frost attraktionen som ersätter den gamla Maelstrom attraktionen i Norge att öppnas. Här kommer det också att finnas ett nytt område med affär och tillfälle att träffa Anna och Elsa från den så populära filmen. På Magic Kingdom händer inte mycket nytt under 2016 eftersom de har haft så mycket nytt de tidigare åren. Disney Springs (f.d. Down Town DIsney) kommer att öppna flera nya affärer.

Disney Cruise Line kommer att åka i Karribean och Bahamas med Fantasy respektive Dream, precis som tidigare år. Wonder kommer att utgå från Galveston (Texas) under en del av året och Magic kommer återige att åka i Norge under första delen av sommaren för att sedan åka i Medelhavet.

Disneyfilmer att se fram emot under 2016 är:

Den goda Dinosaurien (tecknad)

Zootropolis (tecknad)

Hitta Doris (fortsättning på Hitta Nemo)

Moana (tecknad)

Djungelboken (spelfilm)

The Finest Hours (spelfilm)

Alice i Underlandet 2 (spelfilm)


Jag ser mycket fram emot den nya filmen Moana med en helt ny typ av Disneyprinsessa, den här gången från Hawaii.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer