Budgetresa till Disneyland Resort Paris Mina Topp Tio Tips - hur kan man åka så billigt som möjligt?

Disneyland Paris

Låt oss vara ärliga - en resa till Disneyland Resort Paris är inte billig. Men, det går att resa dit och uppleva allt det där som man vill uppleva och dessutom utan att betala för mycket. Jag älskar Disneyland Paris och jag lyckas resa dit ofta utan att spränga banken. Här kommer mina bästa tips: 
<

 1. Planera din resa i tid - Ibland ändras semesterplaner, men genom att vara ute i god tid kan du planera boende och resan tid tidigt och ha koll på de olika erbjudande som kommer. Du kan själv välja var och hur du ska bo istället för att vara tvungen att ta det som finns kvar. 
 2. Lågsäsong - Titta på kartan över när det är högsäsong respektive lågsäsong på disneylandparis.se Högsäsongen på Disneyland Paris brukar inte börja förrän efter första veckan i Juli eftersom de franska skolorna håller sommarlov senare än vad vi är vana vid. Lågsäsong gör att det är mindre besökare i parkerna och att det finns fler erbjudande som sparar pengar till dig. 
 3. Boendet -  Vill du spara mycket pengar, så kan du bo en bit ifrån Disneyland Resort Paris. Men, ofta är skillnaden inte så stor som man kan tro. Jag rekommenderar alltid att man bor på ett av Disney's hotell. Man får tidigare inträden till en av parkerna, du har nära till parkerna, och du bor mitt i Disney-känslan. När du jämför boendet, så glöm inte att räkna med faktorer som att du inte behöver bil om du bor på Disneyhotellen (förutom Davy Crockett Ranch), du behöver inte betala för transport till parkerna från ditt hotell, biljetterna ingår i priset och det finns många erbjudande med rabatter. 
 4. Boendet - vilken typ av boende vill du ha? Vi bor gärna på Davy Crockett Ranch, som är lite annorlunda än Disney's andra hotell. Du måste ha en egen bil här, och det ligger lite längre ifrån parkerna (du har dock gratis parkering vid parkerna). Här bor du i en egen liten stuga och har vardagsrum med kök och separata sovrum. Du har också en uteplats. Vi har ofta bilen full med matvaror och lagar de flesta målen här. Vi sparar mycket pengar genom att själva göra middag. 
Davy Crockett Ranch
<
 Här har du en egen stuga med kök
 • Resan dit - Hur ska du ta dig till Disneyland Paris? Ska du åka flyg, så jämför alla de olika flygbolagen och boka din resa så fort som möjligt (oftast 11 månader innan resan). Ska du åka tåg, så gäller det också att boka tidigt. Ska du åka husbil eller husvagn, så kan du överväga att bo på Disney's parkering. Det är inte det allra mest bekväma eller lyxigaste ställplatsen, men det är billigt och du är mycket nära parkerna! Ska du köra bil, så fundera över resvägen ska du åka via Trelleborgs färjor eller ska du ta vägen över Danmark? 
 • Maten - Bland det dyraste på Disneyland Paris är maten. Om ni kan tänka er att äta en enkel medhavd lunch, och kanske ordna middagen på hotellet (se nr 4) så sparar du mycket pengar. Vi har alltid med oss en ryggsäck in på parkerna, där jag har dricka och snacks till hela familjen.Lite snacks, som russin, muslibars och kanske lite godis är bra att ta till för gnälliga barn och gör att du slipper handla dyra popcorn el. dyl. Kan ni tänka er att äta enklare lunch som t.ex. wraps som du har gjort på morgonen så sparar ni mycket pengar. <
 •  Jag har alltid min ryggsäck med!
 • Dricka - om maten är dyr, så känns det ännu värre med drickan. En varm sommardag måste man få i sig mycket vatten för att inte dagen ska bli helt förstörd. Om vi tänker oss att en flaska vatten kostar ca €2.40 inne i parkerna, så blir bara kostnaden för dricka snabbt mycket hög för en familj på sommaren. Det går också utmärkt att fylla vattenflaskor inne i parkerna.
 • Souvenirer - Det är dyrt med souvenirer, trots det brukar de flesta barn vilja ha ungefär allting som du ser. Var beredd på tjatet och ha en strategi klar. Jag köper ofta med mig någon Disneytröja eller leksak om jag hittar det billigt hemma. Jag sparar dem och tar med dem till överraskade barn på semestern. Ibland har barnen önskat sig pengar till souvenirer när de fyller år, och det är dessa pengar de använder. Vi undviker souvenirer, och barnen får fundera innan de bestämmer sig för att undvika impulsköp. <
 • Restauranger - Kolla upp vilka restauranger som finns inom Disneyland Resort Paris så att du inte får skrämselhicka när notan kommer. Går det bra med snabbmat till lunch om man äter en mer ordentlig middag utanför parkerna på kvällen? (se gärna nr 4) på Disney Village finns McDonalds och Earl of Sandwich och de har klart bättre priser än restauranger na inne parkerna. 
  <
 • Disney Village -bl.a. McDonalds
 • Kolla upp alla erbjudanden som finns. När jag bokar ett boende på Disneyland Resort Paris, så kollar jag alltid hemsidorna för andra länder såsom disneylandparis.fr, disneylandparis.uk och självklart disneylandparis.se alla länder har olika erbjudande, så det gäller att räkna och kontrollera vad som blir billigast för er. Ett erbjudande har kanske 15 % rabatt och gratis boende +biljetter för barn under 7 år. Ett annat har en natt gratis samt gratis boende för barn under 12 år. Vilket som blir billigast beror på när ni åker och vem som ingår i er familj. Här finns massor att spara. Vid ett tillfälle hade jag en bekant som åkte på semester till Paris och åkte till Disneyland Paris över en dag. Det skilde bara en vecka åt från våra vistelser. En natt på hennes hotell + tunnelbana + inträdesbiljetter för en dag kostade mer än våra 4 nätter på ett Disneyhotell inklusive inträde för 5 dagar!!! Vid det tillfället så hittade jag ett bra erbjudande via den brittiska hemsidan som jag bokade. 
  • Det här var mina Topp Tio Tips för att åka på budgetsemester till Disneyland Resort Paris. Har du några andra tips, så hör gärna av dig! 

   <
  Det är lätt att bli vilse på alla erbjudande som finns, men håller du huvudet kallt, så finns det pengar att spara!

  Alla bilder är privata och tagna på några av våra besök på Disneyland Resort Paris

  Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


   Mia - Din Disneyexpert

  Gillar

  Kommentarer

  MadelenJson
  MadelenJson,
  ingår entrebiljett automatiskt när man bor på disneyland-hotellet, eller är det väljbart? :) jag och kompis ska till paris i 4 nätter i maj, har just nu bokat ett hotell för 3500kr för båda med frukost, men då måste vi ta RER till och från disneyland, plus att biljetterna inte ingår. blir det biligare med disneys egna hotell tror du?
  nouw.com/madelenjson
  disneysemester
  disneysemester,
  Hej Madelen! Biljetterna ingår i princip alltid när man bor på Disneyls olika hotell. När det finns erbjudande med rabatter är det ett klart prisvärt alternativ. Just nu är erbjudandet gratis helpension med lunch, middag och "Tea-time snack" förutom frukost. Den engelska sidan har halvpension + ca15% rabatt. Jag kollar gärna priser till dig, maila mig i så fall med era datum. Ni kommer att få det underbart!
  nouw.com/disneysemester
  andrea.algekrans
  ,
  Jag har en enkel fråga! Jag och min pojkvän (21 & 23 år) ska till paris i början av september och tänkte ta en dag på disneyland. Finns det något man kan skippa att gå förbi för att spara tid åt mer "vuxna" saker? Vi vill såklart uppleva så mycket av disneyland som möjligt, men som sagt helt skippa att behöva virra omkring i fel områden :) // Andrea
  disneysemester
  disneysemester,
  Hej Andrea! Visst finns det en hel del saker som ni kan hoppa över, speciellt som ni bara har en dag på er. Fantasyland på Disneyland Park är ett exempel. De flesta attraktionerna där är riktade mot yngre barn. Jag rekommenderar starkt att ni köper biljetter som gäller i båda parkerna och försöker vara där från öppning till stängning. Maila mig, så kan jag berätta mer om attraktioner som jag tycker att ni kan skippa så att ni hinner med det mesta. (Man hinner inte allt på en dag) ase_maria@hotmail.com
  nouw.com/disneysemester
  linn8505
  ,
  Hej! Min farmor vill bjuda mig, min syster och min dotter till disneyland. Alltså 3 vuxna och 1 barn. När är det som billigast att fara, vi planerar alltså att fara nästa år. Vet du av nå bra erbjudande? Gärna där det ingår iaf frukost. Och sedan då inträde. Mvh linn
  disneysemester
  disneysemester,
  Hej Linn! Vad roligt att du hittade min blogg, och vilken snäll farmor du har. Jag uppskattar att du även mailade mig så att jag enklare kan svara på dina frågor. Mvh Maria
  nouw.com/disneysemester
  Mousa
  ,
  Hej

  Jag och min familj funderar på att åka till Disneyland Paris, 3 vuxna och 2 barn. Ett av barnen har autism och har svårt med långa köer.

  Vet du om det finns snabb ingångr till attraktionerna för funktionshindrade?

  När är det lågsäsong med minst folk?

  Bästa hotellen för barn med helpension?

  Tacksam för hjälp 😊
  disneysemester
  disneysemester,
  Hej Mousa!
  vad roligt att du har hittat min blogg.
  Det finns inga speciella ingångar till attraktioner för funktionshindrade. men, om du har ett läkarintyg, (obs se till att läkaren skriver det på engelska) så kan du få utfärdat ett speciellt "pass" för funktionshindrade. detta gör att ni kan gå i FastPass kön på en hel del attraktioner. De attraktioner som inte har Fastpass kö, finns det tyvärr ingen möjlighet att slippa att stå i kö. underlågsäsong är det dock korta köer på de flesta av attraktionerna som saknar FastPass.
  Ett tips som oftast passar barn med autism bra, är att visa en hel del attraktioner på Youtube (POV videor) innan ni åker, för att förbereda dem, och ni får en känsla av vilka attraktioner som passar. En del kan ha mörka passager, eller mycket ljud som kan vara svårt för barn med den diagnosen.
  Lågsäsong är slutet av Januari (men då är det kallt, och bökigt med ytterkläder). Efter Påsk fram t.om. Maj är en mycket bra tid. Under hösten är September en bra månad. (Juni är ok) Undvik helst helgerna.
  Jag rekommenderar definitivt Disneys hotell. Om ni kommer när det inte är så varmt, så budgethotellet Hotel Cheyenne ett roligt alternativ för barnen. De har dock enbart fläktar som AC och ingen pool. Newport Bay Club och Hotel new York är mycket bra hotell på gångavstånd till parkerna. Halvpension och helpension, som ingår, är ofta erbjudande som kommer, så håll utkik på den svenska, engelska och franska bokningssidan.
  Hör gärna av dig på mail om du har fler frågor.
  Mvh DisneyMaria
  nouw.com/disneysemester
  Marie Jansson
  ,
  Hej! Vi ska till Disneyland med våra barn i vår husbil nu i sommar och jag funderar hur det fungerar med inträdet. Vi tänkte vara där i två dagar och bo på parkeringen. Jag har kollat på förköp på nätet, men jag förstår inte riktigt hur det fungerar, det står att biljetterna är giltiga ett år från det man köper dom. Är det bara att köpa på nätet och visa upp när man kommer dit, är man garanterad att komma in eller kan det vara fullt, kan man komma precis vilken dag man vill då?/Marie
  disneysemester
  disneysemester,
  Hej Marie! Att besöka Disneyland Paris med husbil fungerar mycket bra. Vi har själva gjort det och mina inlägg om det kan du hitta på bloggen genom att söka med ordet husbil i sökrutan överst till höger på sidan. Det allra enklaste sättet att köpa biljetter är att gå in på Disneyland Paris hemsida och bestämma vilken typ av biljett du vill ha och köpa dem där. Du skriver enkelt ut biljetterna hemifrån och tar dem med dig (du kan också betala för att få dem hemlevererade). Biljetterna avgör om du kan använda dem vilken dag som helst. De billigaste biljetterna gäller inte under vissa datum när det är högsäsong. Men, har biljetterna ingen sådan klausul så kan du använda dem vilken dag som helst. I princip kan Disneyland Paris neka inträde om det blir fullt, men i praktiken är det mycket, mycket ovanligt. Har du fler frågor, så får du gärna kontakta mig på disneysemester@gmail.com . Du hittar också mycket information på bloggen under kategorin Disneyland Paris.
  nouw.com/disneysemester