Blir man sjösjuk på en kryssning?

Disney Cruise Line, Vanliga frågor - svar

En kryssning är en fantastisk semester, men jag får många frågor om sjösjuka.

  • Blir man sjösjuk?
  • Vad kan man göra för att slippa sjösjuka?
  • Vilken hytt ska man välja för att inte bli sjösjuk?
  • Är det bättre att bo högt upp eller långt ner i skeppet?

Jag har åkt på 6 stycken olika Disneykryssningar i Karibien, Medelhavet, Norska fjordar och även en 12 nätters TransAtlantisk kryssning från Florida till Barcelona. i September åker jag på en ny TransAtlantisk kryssning från Dover till New York.

Moderna stora kryssningsfartyg har starka dämpare som gör att de flesta inte har några som helst problem med sjösjuka. På ett stort kryssningsfartyg är det ovanligt med sjösjuka.

Jag är den enda i vår familj som blir sjösjuk, men har snabbt lärt mig hur jag ska undvika det. Det enda tillfället som det var ett stort problem var när vi kryssade i de norska fjordarna och hade rejäl sjögång som stänkte långt upp på vårt fönster på natten. Vi gjorde misstaget att välja en hytt allra längst fram i fören. Men förutom den natten som kändes i magen (inte värre än så) så har jag klarat våra kryssningar utan att det har inverkat på en fantastisk semester.

Jag tar Postafen (åksjuketablett) innan jag går på skeppet och tar dem sedan under de första två dagarna (2 gånger per dygn). Efter det har örat och kroppen vant sig och jag behöver inte tabletterna mer. Jag tar sedan en tablett innan jag går av skeppet och åker hem. Jag blir lika åksjuk när jag kommer hem som första dagen på skeppet.

Det är bäst att välja hytt långt ner i skeppen på kryssningsfartyg och framförallt i mitten av fartyget. Det reducerar rullningarna. Har du möjlighet så välj också en hytt med balkong eftersom det är skönt med frisk luft.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar