Åk på en kryssning till Norge med Disney!

Disney Cruise Line

Som jag tidigare har berättat kommer Disney Cruise Line's skepp: Magic till Köpenhamn under sommaren 2015. Bokningarna öppnade i torsdags, och redan nu kan man se att det är ett mycket populärt resmål med Norge troligtvis inspirerat av filmsuccén Frost/Frozen. Under Juni månad kommer totalt 4 kryssningar utgå från Köpenhamn och gå till Norge. 2 st 7-nätters kryssningar kommer att gå in i de norska fjordarna med en sanslös utsikt. Efter det kommer en 9-nätters kryssning med ännu fler stopp bland de norska fjordarna. Den sista kryssningen i Juni blir en en 11-nätters kryssning som går via norska stopp till Island och Färöarna för att avsluta i Dover.  

Förra gången Disney Cruise Line kom till Norra Europa var Stockholm, Ryssland och Estland ställen som de stannade på. 

Dessa specialkryssningar har länge varit efterfrågade på de olika forum för Disneyfantaster och Disney Cruise Line veteraner, så det är kanske inte så underligt att en hel del hyttkategorier redan är slutsålda. Detta gör att priserna redan har börjat gå upp. Kryssningar under högsäsong blir inte billigare ju närmre avseglingsdatum man kommer utan de blir bara dyrare. Sista-minuten erbjudande kommer enbart under lågsäsong på "standardrutter". Dessa specialrutterna kommer att bli slutsålda, det är jag övertygad om. 

2015 blir första gången som DCL seglar i Norge

Vad tycker jag om att Magic kommer till Köpenhamn? Visst hade det varit roligt att se de norska fjordarna från ett kryssningsfartyg som gång på gång vinner pris för bästa gästupplevelse. Det är också mycket lockande att enkelt kunna köra till hamnen istället för dyra, tröttande flygresor. Det är inte omöjligt att det blir en liten Norgekryssning nästa sommar! ;) Jag hade dock helst hoppats på en kryssning till Hawaii. Men, men, om ryktet stämmer så kommer Disney Cruise Line att göra om sina kryssningar till Hawaii! 

Så här är vi vana att se DCL - i Karibien!.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer