15 anledningar att besöka Walt Disney World del 2/15 : Maten

Walt Disney World

Igår startade jag med att berätta om de olika hotellen på WDW och varför jag anser att de är en stor del av hela upplevelsen när man åker till Walt Disney World. Idag kommer jag att fokusera på en annan del som jag också visar på Disneys känsla för detaljer. De 15 anledningarna är utan inbördes ordning.

2. Maten

På WDW är mat inte bara snabbmat, snacks och restauranger. Här passar alla restauranger och matställen in i områdets atmosfär. Detta gör extra mycket för matupplevelsen.

På WDW kan man verkligen hitta precis vilken typ av mat som helst. Oavsett om du råkar vara en gottegris som jag eller vill äta mer nyttigt. Min cupcake på bilden ovan var otroligt god, även om den var så mäktig att jag inte orkade äta upp den.

Är du sugen på en Thanksgivingmiddag? På Liberty Inn i Magic Kingdom serveras det "family style" Tanksgiving-middag varje kväll året om. Här kommer servitriserna med kalkon, fläsk och biffkött, potatismos, Mac n' cheese, gröna bönor och majsbröd med sedvanliga tillbehör. Faten fylls på så länge man vill. Till efterrätt är det naturligtvis äppelpaj med vanilglass.

Gillar du gamla "monster-filmer" som Monstret från den svarta lagunen och tycker att det låter roligt att sitta i en gammal bil att äta i med servitriser som åker rullskridskor? Då ska du bege dig till Hollywood Studios och restaurangen SiFi Drive Inn. Här sitter man som i en Drive Inn bio framför en stor skärm som visar små snuttar från gamla nördiga monsterfilmer.

Föredrar du mer vanlig italiensk mat finns det också på Hollywood Studios i form av Mama Melrose. Till förrätt valde vi friterad calemari (bläckfisk). Mums!

Italiensk efterrätt är inte heller fel.

EPCOT har olika länder och därför kan man välja autentisk mat från Marocco, Mexico, Tyskland, Italien, Frankrike, Storbritannien, Canada, Norge, Kina, Japan och USA. Alla som jobbar i dessa länders paviljonger är från landet ifråga, så det är alltid roligt att prata lite med de från Norges paviljong.

I Tyskland är det Oktoberfest året runt med en tysk buffé, massor med god öl att välja på och lite musik från herrar i lederhosen.

I Mexico har man utsikt över en *vulkan* och ett Mayatempel samtidigt som åkturen "dos tres caballeros" åker förbi på båtar.

Min favorit av snabbmat på EPCOT är dock sushi från den Japanska paviljongen.

Vad är då vår favoritrestaurang på hela Walt Disney World? Visserligen ar vi många kvar att prova, men av de vi har testat finns det en som vinner med hästlängder. På Disney's Polynesian (deluxehotellet jag berättade om igår) finns Ohana. Ohana som betyder familj har ett tydligt Hawaiitema. Här går du hungrig in och rullar ut. Fantastiskt god mat och det bara fylls på vid bordet.

Hotellet är vackert även utvändigt.

I den enorma vedeldade grillen snurras spetten med kyckling, biff, fläsk och räkor.

Servitörerna/servitriserna går runt med de enorma spetten och lägger för gästerna så många bitar de vill ha (och mer)

Dessutom finns det god sallad med en fantastisk dressing

Stekta nudlar

Kryddstarka kycklingvingar, dumplings, grönsakswok, dipsåser och annat som jag har glömt.

En typisk tallrik

När man är så mätt att man inte får ner en bit till kommer efterrätten in: Breadpudding with bananafoster sause and vanilla icecream. Man vill gärna hoppa över efterrätten, men den är mycket god, och otroligt mäktig...


Vad hade du velat äta på Walt Dsiney World

Alla bilder är privata och från någon av våra resor till Walt Disney World

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Nya inlägg

    Mest lästa